Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2012.
08:00
putovanja.info A

Rešene nedoumice oko kupovine aranžmana putem interneta

Osim očigledne uštede i vremena i energije u odnosu na fizički odlazak u agenciju, odabir i uplata aranžmana putem Interneta omogućava putniku da se detaljnije informiše o svim uslovima kupovine turističkog aranžmana, da pogleda preporuke, utiske i fotografije sa foto tura, kao i da uporedi više različitih ponuda. Nakon toga o detaljima vezanim za željeno putovanje može da se raspita i i telefonski, pismeno ili lično. Pročitajte najčešće nedoumice u vezi sa ovakvim načinom putovanja.

Putem neta, putnik može da se detaljno informiše o svim uslovima kupovine turističkog aranžmana, da pogleda preporuke, utiske i fotografije sa foto tura, kao i da uporedi više različitih ponuda...
 

U želji da putnicima pomogne da razreše svoje nedoumice oko odabira i uplate aranžmana putem interneta, turistička agencija Putovanja.info pruža odgovore na najčešća pitanja putnika sa kojima se u svom radu sreće.

Kako da znam da se radi o stvarnoj turističkoj agenciji?

U slučaju da postoje bilo kakve sumnje u kvalitet poslovanja bilo koje agencije potrebno je na sajtu Agencije za privredne registre proveriti gde je sedište agencije, PIB i registracioni broj, kao i koliko dugo je prisutna na tržištu. Osim toga moguće je proveriti i da li je agencija članica YUTE, nacionalne asocijacije turističkih agencija koja ima za cilj unapređenje rada i kvaliteta poslovanja turističkih agencija i zaštitu potrošača turističkih usluga. Uvek postoji mogućnost da putnik poseti i prostorije u kojima posluje turistička agencije koja aranžmane prodaje putem Interneta i raspita se i lično o detaljima vezanim za putovanje.


Na koji način da platim aranžman koji rezervišem preko Interneta?

Anketa na sajtu turističke agencije Putovanja.info pokazuje da oko 40% ispitanika svoje aranžmane plaća gotovinom do polaska na put. Osim gotovine, putnicima su na raspolaganju i druge mogućnosti plaćanja. Nakon rezervacije putem interneta, putnici mogu da plate turistički aranžman onlajn putem: e-banking, onlajn platne kartica ili da izvrše plaćanje drugim sredstvima kao što su devizna uplata iz inostranstva, fakture, itd. Više o načinima plaćanja putnici mogu da pogledaju OVDE.


Da li je elektronsko plaćanje bezbedan vid plaćanja?

Turisti koji se prvi put odlučuju da svoj aranžman uplate putem interneta često su u nedoumici da li su njihovi podaci bezbedni i da li može da dođe do određenih zloupotreba prilikom plaćanja.

- Kako bi osigurali da putnici lako i bezbedno uplate svoje aranžmane sa bankom smo sklopili ugovor koji garantuje da ceo transfer novca ide preko servera banke a nikakvi podaci korisnika ovih usluga ne ostaju u sistemu agencije, tako da putnici mogu biti sigurni u bezbednost i sigurnost ličnih podataka – izjavio je Miloš Lalić, direktor agencije Putovanja.info.


Da li elektronski dokumenti imaju istu važnost kao i papirna dokumenta?

Elektronske uplatnice, vaučeri, ugovori kao i druga dokumenta u elektronskoj formi shodno Zakonu o elektronskoj trgovini kao i Zakonu o turizmu imaju istu važnost kao i papirna dokumenta. Nakon izvršene rezervacije, putniku se na mejl šalje sva potrebna dokumentacija tako da je moguće potpisati ugovor i izvršiti plaćanje i bez dolaska u turističku agenciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online