Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.01.2012.
08:00
24sata.rs A

Najstrašnija mesta za odmor

Da li ste ikada čuli duhove koji sviraju jezivi ton na klaviru? Primetili pomeranje nameštaja u sobi gde ste sami, čuli sablasni smeh iz tame? Ako želite da doživite strah ili uzbuđenje možete posetiti neke od ukletih hotela koji su u svetu postali prava atrakcija za turiste. Ukoliko ne verujete u paranormalno, evo prilike da poreknete sve tvrdnje onih koji se zaklinju da su imali susrete sa ukletim stvorenjima.

Foto: Ilustracija
 

Dvorac Čilingem (Engleska)
Na putu do zamka, svakako će vam zastati dah od impresivnih zidina i perfektno uređenih vrtova. Od 13. veka, nalazi se u vlasništvu porodice Grej i prati ga glas kao jednog od najstrašnijih mesta na svetu, a najpoznatiji je po duhu "Plavog dečaka". Tačno u ponoć se pojavljuje u Ružičastoj sobi uz stravičan vrisak. Ko je tačno bio i šta mu se dogodilo, niko ne zna, ali su tokom reastauracije zamka pre par godina pronađene kosti dečaka i tragovi plave košulje i to upravo iza zida gde se, prema rečima prisutnih, čuo njegov plač.

Selo Plakli (Engleska)

Ozbiljni lovci na natprirodne fenomene moraju posetiti ovo, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najukletije selo u Engleskoj. Ucveljene žene, vojnici, crvena dama Dering i beli pas samo su neki od sablasnih pojava koje vas očekuju ukoliko posetite ovo mesto. Ranijih godina, stanovnici Plaklija su pokušavali da praznik Noć veštica provedu u porodičnom ambijentu, bez radoznalih gostiju i lovaca na duhove.
Međutim, iako su za vreme slavlja stanovnici uspevali da prikupe dosta novca u dobrotvorne svrhe, neredi koje su redovno stvarali brojni posetioci sela, naterali su lokalne vlasti da reaguju. Sada je u selu slavlje Noći veštica ukinuto, a lokalna policija sve posetioce drži pod kontrolom. Oni koji ne veruju u duhove, mogu posetiti Plakli i uživati u mirnoj atmosferi koju ovo selo nudi.

Dvorac Komlongon (Škotska)
Ovaj dvorac je poznat po svom podstanaru, Marion Karuters. Njen otac, baron Sajmon Karuters, pošto nije imao sina, ugovorio je brak između Marion i Džejmsa Daglasa. Pošto je uvidela da brak nije iz ljubavi, nego koristi, odbija da se uda i zbog toga je zatvaraju u kulu. Kako nije mogla da pristane na brak bez ljubavi, 25. septembra 1570. godine odlučila je da prekine život bacivši se sa vrha kule. Na mestu gde je pala, trava nikad više nije porasla.
Prema verskim uverenjima, samoubicama nije bilo dozvoljeno da je sahrane u Svetu zemlju, veruje se da njen duh luta ovim srednjovekovnim dvorcem, tražeći mesto za počinak. Neposredno posle njene smrti, pojavile su se priče o tome da je Marion ubijena, kako bi njen verenik nasledio dvorac.
Upravi hotela tokom godine stiže mnogo prijava od gostiju koji su videli ženu obučenu u zeleno kako luta i plače, pa “dokaze” o njenom postojanju, slike i snimke, rado sakupljaju.


Dobins In (Severna Irska)

Jedan od najstarijih pabova u Irskoj, sagrađen je u 13. veku, služio je kao taverna, oružarnica i sigurno utočište proteranim katolicima.
Dobins je takođe mesto stravičnog zločina. Maude, žena Huga Dobinsa, zaljubila se u vojnika s kojim se nalazila u tajnom tunelu. Kada je Dobins saznao za njih oboje ih je ubio mačem. U hotelu se može videti duh žene koja rukom miluje uspavane goste.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online