Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.10.2011.
08:00
S media A

Planine i etno - sela pravi izbor za porodični odmor

Bliži se jesenji raspust i mogućnost da se ode na porodični odmor. Hoteli i rizorti se prosto utrkuju sa svojom ponudom zabavnih i drugih sadržaja za decu, kako bi privukli ovu ciljnu grupu u svoje objekte. Za ovakav mini - odmor u novembru, mnogobrojne su destinacije, kako u inostranstvu, tako i u našoj zemlji.

Foto: Ilustracija
 

PLANINE
Jedan od najboljih načina da deca provedu raspust je boravak na nekoj od planina. Čist vazduh i lepa priroda svakako su razlozi zašto treba otići na neku od domaćih planina. Oni koji odluče da raspust provedu na ovaj način mogu očekivati prijatan odmor, bez stresa i jurnjave. Pored rekreacije i fizičkog zadovoljstva, uživanja u prirodnim lepotama i retkostima, turisti imaju priliku da vide i mnogobrojne kulturno-istorijske spomenike. Još jedna od prednosti ovakvog odmora je i povoljna cena, jer boravak u nekom hotelu, ili odmaralištu na domaćim planinama ne mora biti skup.

ETNO - SELA
Idealan predah od urbanog života može se doživeti i na vojvođanskim farmama ili salašima. Mnogi od njih danas su preuređeni i prilagođeni savremenim potrebama, pa imaju bazene, ergele, sportske terene, ribnjake i druge rekreativne sadržaje predstavljajući prave male rizorte u ravnici. Na nekim salašima porodice i dalje žive kao i nekada kako su njihovi preci. Većina ovih domaćinstava u sklopu salaša ima i životinje, pa tako deci sigurno neće biti dosadno.
 

TERME
Domaće turističke agencije u svojoj ponudi sve više imaju slovenačke banje i terme, u kojima gosti imaju priliku da se opuste i uživaju. Ovo je malo skuplja varijanta, ali svakako vredi, i koja se svakako isplati. Većina hotela je na bazi "ol inkluziv“ usluge, pa se tako roditelji makar nakratko mogu odmoriti od pripremanja i kupovanja hrane. Tu je i pregršt aktivnosti i sadržaja za decu, od raznih igraonica, bazena i drugih vidova zabave...

METROPOLE
Za one koji žele da sa svojom decom otputuju u neku evropsku metropolu sada je pravo vreme za to, jer u ovom periodu turističke agencije imaju dosta ponuda. Ture se uglavnom organizuju za četiri-pet dana, koliko i traje jesenji raspust. One malo skuplje varijante podrazumevaju prevoz avionom, s obzirom na to da malo veća deca mogu putovati i autobusom, ovakav aranžan može koštati i dosta jeftinije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online