Nedelja 23.10.2011.
08:00
S media

Planine i etno - sela pravi izbor za porodični odmor

Foto: Ilustracija
 

PLANINE
Jedan od najboljih načina da deca provedu raspust je boravak na nekoj od planina. Čist vazduh i lepa priroda svakako su razlozi zašto treba otići na neku od domaćih planina. Oni koji odluče da raspust provedu na ovaj način mogu očekivati prijatan odmor, bez stresa i jurnjave. Pored rekreacije i fizičkog zadovoljstva, uživanja u prirodnim lepotama i retkostima, turisti imaju priliku da vide i mnogobrojne kulturno-istorijske spomenike. Još jedna od prednosti ovakvog odmora je i povoljna cena, jer boravak u nekom hotelu, ili odmaralištu na domaćim planinama ne mora biti skup.

ETNO - SELA
Idealan predah od urbanog života može se doživeti i na vojvođanskim farmama ili salašima. Mnogi od njih danas su preuređeni i prilagođeni savremenim potrebama, pa imaju bazene, ergele, sportske terene, ribnjake i druge rekreativne sadržaje predstavljajući prave male rizorte u ravnici. Na nekim salašima porodice i dalje žive kao i nekada kako su njihovi preci. Većina ovih domaćinstava u sklopu salaša ima i životinje, pa tako deci sigurno neće biti dosadno.
 

TERME
Domaće turističke agencije u svojoj ponudi sve više imaju slovenačke banje i terme, u kojima gosti imaju priliku da se opuste i uživaju. Ovo je malo skuplja varijanta, ali svakako vredi, i koja se svakako isplati. Većina hotela je na bazi "ol inkluziv“ usluge, pa se tako roditelji makar nakratko mogu odmoriti od pripremanja i kupovanja hrane. Tu je i pregršt aktivnosti i sadržaja za decu, od raznih igraonica, bazena i drugih vidova zabave...

METROPOLE
Za one koji žele da sa svojom decom otputuju u neku evropsku metropolu sada je pravo vreme za to, jer u ovom periodu turističke agencije imaju dosta ponuda. Ture se uglavnom organizuju za četiri-pet dana, koliko i traje jesenji raspust. One malo skuplje varijante podrazumevaju prevoz avionom, s obzirom na to da malo veća deca mogu putovati i autobusom, ovakav aranžan može koštati i dosta jeftinije.

2024 © - Vesti online