Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.10.2011.
08:00
Vestionline A

Najbolji gradovi za "slatki greh"

Gradovi u kojima vas na svakom koraku čeka iskušenje i gresi oduvek postoje. Setite se samo antičkog Rima gde se na privatnoj orgiji mogla pratiti borba gladijatora, ili Šangaja kojim su se tokom opijumskih dana mnogi zabavljali prepuštajući se grešnim i štetnim užicima.

U modernom svetu postoji mnogo mesta koja se mogu označiti kao "sin city" (grad greha), ali samo je nekoliko gradova koje zbog toga posećuju reke turista. Evo najpopularnijih.

Tihuana - Kada peđete iz SAD-a u Meksiko, jednu od najprometnijih granica na svetu, od jedanput ćete se osetiti kao da ste došli na Divlji zapad. S meksičke strane granice u gradu Tihuana alkohol se umesto s 21 može naručiti i s 18 godina, a ilegalna prostitucija postala je legalna i smeštena u "red light district" (Ulica crvenih fenjera) nazvan La Koaula. To su glavni razlozi što je Tihuana postala glavno mesto za zabavljanje američkih, a posebno kalifornijskih mladih studenata iako je lokalna policija poprilično osetljiva na strance.

Amsterdam - Ovaj grad mnogima je sinonim greha, prvenstveno jer se na svakom koraku u takozvanim kofi šopovima slobodno može kupiti i konzumirati marihuana i halucinogene pečurke, ali i zbog poznate Crvene četvrti gde prostitutke svoje usluge nude u uličnim izlozima. Amsterdam bi uskoro mogao da izgubi nešto od ove "čarolije" jer je sve glasnije zalaganje da se turistima zabrani kupovina narkotika.

Las Vegas - Mesto koje su mafijaši u najboljim danima doslovno podigli iz pustinje raj je za razne vrste greha. Najpoznatiji je po kocki, jer sreća se može probati baš svda, čak i na aerodromu. Tu su i mnogi striptiz-klubovi, "šou grl" erotski nastupi, ali i vrhunski restorani u kojima možete jesti i piti šta vam padne na pamet.

Najbolji deo priče je što je Vegas dobro prihvaćenkod većeg dela populacije, posebno američke. Sve se doživljava kao deo industrije, iako ona počiva na grehu.

Rio de Žaneiro - Brazilke vaće za jedne od najlepših devojaka na svetu. Setite se samo Žizel Bundšen, Alesandre Ambrozio i Adriane Lime, a Rio je njihovo najveće igralište. Za savršen dan treba samo da izaberete neku plažu od Kopakabane do Ipaneme i uživate u pogledu na preplanula ženska (ili muška) tela.

To je tek zagrevanje za večernji izlazak u neki od najluđih klubova iz kojih odjekuju razuzdani brazilski ritmovi, a na popis gradova greha Rio je dospeo i zbog legalnih bordela. Ako želite da upoznate istinski ritam Rija, posetite ga tokom karnevala kada ovaj grad ključa u grupnoj ekstazi.

Moskva - Što se događa kada se skromnost i poslušnost nametani decenijama otmu kontroli? Ludilo. U Moskvi se tako mogu pronaći svi mogući noćni klubovi - od hardkor tehno do rok i trens odredišta gde se, osim Rusa, mogu zateći i mnogi turisti iz cele Europe i sveta. U svetu zabave pravi hit su nastupi muških stripera, a ljubitelje votke ne treba podsećati da će ovde zaista uživati.

Nju Orleans - Centar razvrata i zabave na američkom jugu svoju dušu i danas najbolje pokazuje kroz Mardi Gras, festival koji je u 19. veku nastao kombinacijom muzike, prostitucije, francuske hrane i hedonizma. Dašak starih vremena još se može osetiti u Francuskoj četvrti gde sve vrvi striptiz-klubovima i seks-šopovima.

Berlin - Lateks pantalone i majice, lanci, bičevi i druga sado-mazo pomagala sasvim su uobičajeni u Berlinu, gradu koji je potpuno otvoren, posebno fetišistima. Ljubav prema "drugačijem" seksu još se između dva svetska rata uvukla u berlinske otmene krugove, a u međuvremenu se proširila i na kabare. Taj grad je, osim toga, imao i prvi Institut za seksualne nauke koji se mogao pohvaliti za svoje vreme vrhunskom i vrlo bogatom pornografskom zbirkom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online