Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.11.2017.
04:30
Nova energija A

8 tehnoloških inovacija koje će promeniti način života

Da li ste ikada mislili da ćete moći da obavite telefonski poziv bez telefona, koristeći samo svoje ruke? Ili ste možda oduvek želeli da imate ličnog robota u kući? Danas je sve ono o čemu ste maštali postala stvarnost.

pixabay.com
Tehnologija će zauzimati sve veću ulogu u budućnosti

“Bright Side” je izdvojio nekoliko inovacija koje će vas fascinirati i definitivno ćete poželeti da ih imate u svom životu.

1. SpotMini – za one koji iz nekog razloga ne mogu da imaju pravog psa

Spot je mali robot na četiri noge, koji može da hoda unaokolo, da se penje na stepenice ili da vam nešto ponese, donese. Oko njega vam nije potrebna posebna briga. Ovaj pas nema potrebu za hranom, šetnjom, ne može biti agresivan, a vaša deca će ga obožavati. Savršen kućni ljubimac.

2. ORII – pametni prsten koji ima moć govora

Ovo malo tehnološko dostignuće biste nosili na svom prstu. Njegova osobina je koštana provodljivost i dupli mikrofon, što znači da vam nisu potrebne slušalice, jer će preko vaših kostiju zvuk dolaziti do vašeg uha. Više nećete morati da vadite telefon iz džepa da biste obavili poziv ili poslali poruku. Dovoljan je dodir uha da biste uspostavili željeni poziv.

3. Sgnl – koristite vaše prste kao telefon

Sgnl je pametna traka koju vam može omogućiti da obavite poziv sa vašeg prsta. Traku možete, na primer, zameniti narukvicom vašeg klasičnog sata. Sve što je potrebno da uradite jeste da povežete sa svojim pametnim telefonom preko blututa (Bluetooth) i uživate u razgovoru.

4. Muzo – obezbedite sebi tišinu gde god da se nalazite

Umorni ste od buke koja vas svakodnevno okružuje gde god da se nalazite. Koliko god vam se činilo da ne možete da pobegnete iz bučnog okruženja i da nađete neko mesto da radite u tišini, sada pomoću ovog revolucionarnog akustičnog uređaja protiv vibracija, možete da obavljate posao bez smetnji. Muzo može da poništi razne zvuke vibracijom. Osim što se možete izolovati od buke, Muzo vam može omogućiti da zaštitite vaš privatan razgovor tako da vas ljudi ne mogu prisluškivati u kafiću, restoranu ili nekom drugom mestu.

5. Nora – pametno rešenje za one koji hrču, a spas za njihove partnere

Ovaj dodatak u vašoj spavaćoj sobi radi na sledeći način: Uzmete vaš jastuk na kome spavate, postavite umetak ispod njega, stavite ovu genijalnu stvarčicu koja ima izgled kamena negde blizu vašeg kreveta na kome spavate. U toku vašeg sna kada počnete sa hrkanjem, umetak koji ste stavili ispod jastuka će vam nežno pomeriti glavu tako da vas ne probudi, a vi ćete prestati da pravite buku vašim hrkanjem. Vaš partner će uz pomoć Nore imati dobar san.

6. Scribble – olovka koja može imati svaku boju koju poželite

Ovo je olovka koja može da ima boju koju god vi vidite i poželite da pišete ili da bojite. Dakle na kom god predmetu se nalazi boja koja vam se dopala, dovoljno je 1-2 sekunde da prislonite ovu olovku na predmet i ona će preuzeti boju koji ste poželeli. Radi se o tehnološki naprednom mastilu koje se ne može istrošiti ili zamutiti. Boja koju ste videli na odeći, papiru, slici, stolici ili bilo kom predmetu može biti boja kojom pišete.

7. JUNO– inteligentno ogledalo za šminkanje

Juno ima 4 funkcije: možete da ga koristite kao svetlo za čitanje, ogledalo za šminkanje, zvučno svetlo za muziku, i deo gde možete odložiti vašu šminku. Ovim funkcijama, JUNO postaje potreba svake devojke.

8. iLi– prevodilac koji možete nositi svuda sa sobom

Pozdravite se sa svim jezičkim barijerama koje ste imali do sada. Ovaj lako nosivi prevodilac je najbolja opcija za one koji putuju, možete prevesti najčešće rečenice za 0,02 sekunde, a ne zahteba Wi-Fi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online