Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.06.2011.
15:29
Vestionline A

Rešenje za komunikacije bez zastoja

U okviru Nedelje inovacija u Beogradu, Nokia Siemens Networks predstavila je "Smart Networks” koje korisnicima novih inteligentnih uređaja omogućavaju da u potpunosti iskoriste njihove napredne opcije, uz duže trajanje baterije, a operaterima veću produktivnost usled smanjenog zagušenja mreža.

Usled pojave sve većeg broja "pametnih" (smart) uređaja očekuje se naglo povećanje broja korisnika mobilnog interneta, a samim tim i količine prenetih podataka. Danas se suočavamo sa rastom saobraćaja preko mobilnih telefona od 100 odsto godišnje.

M2M (Machine to Machine)

 

Sve više uređaja (senzori, automobili, medicinski uređaji, ulična svetla i mnogi drugi) biće povezano, a povećana pokrivenost i sve veći broj propisa podrška su ovom trendu. Umesto milijardi ljudi, biće hiljade milijardi povezanih uređaja, a Nokia Siemens Networks za to obezbeđuje efikasna rešenja zasnovana na M2M konceptu.

M2M servisi omogućavaju komunikaciju raznovrsnih uređaja putem telekomunikacione infrastrukture, čime se doprinosi automatizaciji procesa rada, lakšem održavanju i nadgledanju sistema. M2M servisi se veoma jednostavno i lako prilagođavaju specifičnim potrebama korisnika i brzo se nadograđuju.

"Aplikacije koje su uvek aktivne, kao što su neprestano proveravanje statusa na socijalnim mrežama, provere lokacija, elektronske pošte i slično su vrlo popularne i značajne za krajnje korisnike. Pri tome je važno znati da korišćenje tih usluga, usled povećane količine saobraćaja, značajno utiče na opterećenje i kvalitet mreže, a time i na percepciju krajnjeg korisnika. Na primer, gledanje YouTube videa na smartfonu koristi isti kapacitet mreže kao i istovremeno slanje 500.000 SMS poruka. Česte interakcije pametnih uređaja sa mrežom kao rezultat mogu dovesti do pojave nezadovoljstva krajnjih korisnika usluga, koji su suočeni sa kratkim trajanjem baterije i zagušenjem mreže. Smart Networks je upravo odgovor na ovu pojavu, a naš cilj je zadovoljan krajnji korisnik", izjavio je Miodrag Radojević, generalni direktor Nokia Siemens Networks Srbija.


U prilog potrebi za efikasnijim korišćenjem kapaciteta postojećim mreža govori i podatak da je, u poslednje dve godine, samo u Srbiji broj korisnika širokopojasnog interneta povećan za 12.1 odsto.

"Kombinacija stalnog korišćenja aplikacija, mobilnosti i rasta broja korisnika smartfon i tablet uređaja, kao što je Ipad, predstavljaju sve veći izazov operaterima širom sveta. Elementi SmartNetworks rešenja uključuju optimalno upravljanje mrežnom signalizacijom i korisničkim saobraćajem zahvaljujući maksimalnom iskorišćenju mrežnih kapaciteta”, naglasio je Josef Lorenz, vodeći ekspert za tehnologiju u kompaniji Nokia Siemens Networks.

Smart Energy

 

Sledeći koncept održivog razvoja sa idejom da doprinese povećanju energetske efikasnosti i uštedi električne energije, kompanija Nokia Siemens Networks osmislila je rešenje „Smart Energy“ koje obuhvata uvođenje električnih brojila nove generacije kao i neophodne mrežne infrastrukture. Povezanost Smart Energy rešenja sa Internetom, između ostalog omogućava krajnjem korisniku da u svakom trenutku ima uvid u potrošnju električne energije u svom domaćinstvu, kao i mnoge druge primene.

Kompanija Nokia Siemens Networks je jedini proizvođač koji je u svoja rešenja za mreže ugradio poseban industrijski standard, uobičajen kod smartfonova, koji omogućava redukovanje signalizacionog saobraćaja za skoro tri puta, dok u isto vreme produžava život baterije samog uređaja.


O Nokia Siemens Networks
Nokia Siemens Networks je vodeći svetski proizvođač telekomunikacione opreme i rešenja. Kompanija nudi širok spektar mobilnih, fiksnih i konvergentnih mrežnih tehnologija, kao i profesionalnih usluga, uključujući integraciju, implementaciju i održavanje sistema.

Deluje u 150 zemalja, a sedište je u Espoou u Finskoj. Nokia Siemens Networks je partner sa sva tri vodeća operatera u Republici Srbiji.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online