Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.06.2019.
00:30
Telegraf.rs, Vestionline A

Pet trikova za lep i zategnut dekolte

Holivudska glumica Šeron Stoun pozirala je početkom meseca za naslovnicu modnog časopisa "Vogue" bez grudnjaka i ostavila ljude u čudu, jer u 62. godini ima grudi na kakve bi bile ponosne i 20. godišnjakinje.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mogu li i obične žene zadržati čvrste i podignute grudi u toj dobi, kada priroda već učini svoje i one se, prema zakonima fizike, počnu da opuštaju? Stručnjaci su složni - da! No, potrebno je mnogo truda i malih trikova da se to postigne.

Vežbanje 

- Bilo bi lepo kada bi grudi mogle da se treniraju u teretani, ali to nije moguće. Ipak, postoje vežbe koje možete dodati svom treningu kako biste poboljšali tonus prsa i ramena, što kao rezultat stvara iluziju podignutijih grudi. Sledeće vežbe izvodite u tri serije po 40 minuta:

1. Uzmite dva tega i stanite raširenih nogu te se nagnite prema napred iz struka. Leđa moraju stajati ravno, a tegove podižite savijajući ramena dok ne dotaknu vaš stomak. Zatim polako spuštajte tegove.

2.Lezite na leđa, savijte kolena i stopala položite ravno na pod. Podignite tegove iznad prsa, zatim polako razdvajajte ruke prema spoljašnosti oponašajući let leptira, a potom ih vratite u početnu poziciju.

3. Radite sklekove tako da vam ruke stoje ravno, a šake budu u ravni sa ramenima. Spustite telo do nivoa u kom vam prsa gotovo dodiruju podlogu, a zatim se ponovno podignite.

Ishrana

Određene namirnice pomažu u zaštiti kolagena, koji održava čvrstoću grudi. Jedite šargarepu, mango, marelice, krompir i breskve kako biste telo obogatili važnim sastojkom "beta karotenom". Rajčica i kukuruz šećerac pružaju zaštitni faktor koji čuva kožu od starenja tako da ona duže može držati vaše grudi visoko. Izbegavajte šećer, što znači da treba da se odreknete kolača i slatkih grickalica, kao i gaziranih sokova.

Dobar odabir grudnjaka

Istraživanja su pokazala da velik broj žena nosi pogrešan kroj ili veličinu grudnjaka. Zašto je važno odabrati pravi grudnjak? Njegova svrha je da grudima pruža potporu, s obzirom na to da se u njima nalazi jedan jedini mišić, a sve ostalo je vrlo osetljivo masno tkivo. To područje zahteva potporu kako se koža ne bi rastegla, stoga je ključno imati grudnjak koji odgovara vašoj građi tela i obliku, te veličini grudi.

Zdrav životni stil

Grudi se neminovno menjaju s godinama jer se masno tkivo smanjuje i gravitacija čini svoje. Najveća promena se događa tokom menopauze, kada značajan pad estrogena u telu čini da se žlezde skupljaju, zbog čega grudi kreću prema dole. Pušenje cigareta uzrokuje slabljenje ligamenata, stoga je najvažniji savet da prestanete ako ste pušač. Izbegavajte velike promene težine jer su teže grudi sklonije spuštanju. Ne izlažite kožu grudi i bradavica suncu jer je to područje posebno osetljivo na UV zračenje, koje postaruje kožu.

Hidratacija

U drogerijama možete nabaviti posebne kreme za negu ženskih grudi. Važno je da koža na tom području uvek bude nahranjena i hidrirana , zato ne zaboravljajte i na taj deo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online