Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.11.2017.
00:30
A. Šišić - Vesti A

Cveće u službi lepote: Sve tajne latica

Slavni dizajner Kristijan Dior je govorio da je nakon žena cveće najsavršenija kreacija prirode. Zato nije čudno da su se dame još od davnina setile da udruže snage sa ukrasima iz bašte ne bi li dostigle pojam idealne lepote.

pixabay.com

Veruje se da je još u drevnom Egiptu Kleopatra obožavala kraljicu cveća - ružu. Latice je posipala po hodnicima da bi uživala u opojnom mirisu. Stavljala ih je u kupke i od njih pravila maske za lice da bi joj koža imala besprekoran božanski sjaj.

Danas jutjuberke koje vole da koriste prirodnu kozmetiku često spravljaju piling za lice od ruže. Potrebno je da se latice jedne ruže potope u vodu na pola sata. Zatim se izmrve i pomešaju sa kašikom ovasa. Ovom smesom istrljaju lice, a zatim se umiju ostatkom ružine vodice.

Neven ispunjava želje

Legenda kaže da je neven dete sunca i mlađi brat suncokreta koji je nasledio njihova magična svojstva. Priče kažu da njegove zlatne latice ispunjavaju želje. Kako sve devojke žele da budu zavodljive, one mogu da pomešaju latice sa kašičicom meda i mleka i naprave masku za lepotu.

Karanfil je u istoriji poznat kao božji cvet. Legenda kaže da je jednog dana mladi frulaš zasvirao toliko jako da je uplašio sve životinje u okolini. Boginja s Olimpa se razljutila i ustrelila svirača. Ubrzo se pokajala, pa je molila Zevsa da ga oživi. Bog munja je mladića vaskrsao i pretvorio ga u ovaj prelepi cvet. Dame s interneta otkrile su da ovaj dar prirode ima moć da kao u legendi "oživi" bolne mišiće i vrati umornoj koži svež izgled. Potrebno je da se 10 latica karanfila pokidaju i pomešaju sa 100 ml jabukovog sirćeta. Eliksir treba da odstoji preko noći i sutradan se nalije u toplu kupku.

Poznato je da je orhideja proglašena više puta za najleši cvet na planeti. Ona je simbol savršenstva i duhovne čistote. U poslednje vreme se sve češće može videti primena ove biljke u kozmetičkoj industriji. Proizvodi koji sadrže orhideju, osim što imaju zanosnu aromu, zbog njenih sastojaka uspešno ublažavaju posledice starenja. Pripadnice nežnijeg pola koje žele da osveže šminku tako da im uvek izgleda besprekorno, a usput spreče i stvaranje bora, treba nekoliko latica ovog cveta da stave u čašu.

Zatim dodaju kašičicu zelenog čaja, preliju ovu mešavinu vrelom vodom i ostave je 10 minuta . Za to vreme potrebno je uzeti turpiju i blago zaseći koru od pomorandže iznad ovog eliksira tako da iz nje izađe nekoliko kapi citrusnog ulja. Ohladiti ovaj tonik, procediti i sipati u bočicu s pumpicom. Prskati lice u toku dana da bi šminka delovala osveženo i savršeno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online