Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.10.2017.
03:30
A. Šišić - Vesti A

Hoteli u dizajnerskom ruhu: Brendirani apartman

Da dizajneri nisu samo umetnici u izradi obuće i odeće već da vole da upletu prste u različite poslove, pa tako i u opremanje hotela, pokazala je modna kuća Dior.

pixabay.com
Koko Šanel je živela više od 30 godina u sobi koju je sama dekorisala

Na Azurnoj obali u Kanu u hotelu Le Mažestik se krije apartman nazvan Kristijan Dior. Ovo je jedina soba na svetu koju je uredio francuski brend. Apartman ima 450 kvadrata i ukrašen je, kako tvrde vlasnici, pariskim šikom. Dnevni boravak je u srebrnim tonovima sa crvenim detaljima. U svakom kutku se vidi duh slavnog kreatora. Od knjiga o Dioru koje stoje na stolovima preko parfema i krema na toaletnim stočićima, pa sve do uramljenih fotografija dizajnera i njegovih kreacija koje vise na skoro svakom zidu.

Roze kič

Ko uđe u apartman Eloise u hotelu Plaza u Njujorku odmah će uočiti da ga je dizajnirala kreatorka Beti Džonson. Zna se da je njen moto spajanje nespojivog. Tako su podovi u apartmanu zebrasti, zidovi u kreatorkinoj prepoznatljivoj roze nijansi koju često koristi u svojim odevnim kolekcijama. Nameštaj je cvetnog dezena sa zlatnim detaljima. Po mišljenju mnogih ove sobe su odraz kiča.

Modna ikona Koko Šanel je za života često odsedala u hotelu Ric u Parizu. Čak je u njemu i živela više od 30 godina, pa se zato kaže da joj je Ric drugi dom. Koliko je bila počastvovan gost pokazuje činjenica da je jedan apartman u kome je boravila ukrasila po svom nahođenju. U sobama se svuda ogleda njen ukus ka prefinjenom i luksuznom.

Eksplozija boja

Brend Misoni je poznat po upečatljivim šarenim kolekcijama odeće i parfema. U Kuvajtu u Misoni hotelu čitava tematika je takva. Na nameštaju su prepoznatljive šare i eksplozija boja.

Crno-bela boja nameštaja i pozlaćena ogledala nesumljivo podsećaju na Šanel. Ko želi da spava u krevetu gde je nekada spavala slavna kreatorka mora da odvoji pravo malo bogatstvo. Noćenje u ovom apartmanu se kreće od vrtoglavih 18.000 evra.

Ljubitelji modernog stila mogu da vide pečat brenda Moskino ako odu u hotel Maison Moskino u Milanu. Džinovski krevet je pokriven pokrivačem od ruža, lampe su u obliku pudlica i ovaca, futurističke crvene fotelje u beloj pozadini izgledaju kao da nisu sa ove planete.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online