Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.12.2015.
01:30
informer.rs A

Samo za dame: Mala škola šminkanja

Da li znate pravilno da se našmikate? Sigurni smo da sve dame imaju svoj stil i način ulepšavanja: malo pudera, senka, maskara... Ipak, da li ste sigurne da to radite na ispravan način. Otkrivamo vam tajne pravilnog šminkanja, uz koja ćete zablistati u svakoj prilici.

pixabay.com
Ne morate biti mnogo našminkane da bi bile lepe: Važno je da to radite na pravi način

Čišćenje

Ne možete imati savršeno našminkano lice ako ga prethodno niste temeljno očistili. Nečistoća nakupljena preko dana onemogućava disanje kože i postojanost šminke. Jednom nedeljno uradite i piling kako biste očistili kožu.

Podloga

Uspešno nanošenje šminke počinje dobrom pripremom kože, što znači njenim vlaženjem. Stoga obavezno nanesite kremu za negu licu. S takvom podlogom puder na licu izgleda ujednačeno i blistavo.

Puder

Bilo da volite malu, srednju ili punu pokrivenost, tečni puder je temelj i odličan je ukoliko želite da vam lice izgleda glatko i ujednačeno. Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim ga razmažite kao kremu. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled. Tehnika je ista i ako ste se odlučili za kremasti ili kompaktni puder. Ako pak želite da prikrijete nedostatke, pre pudera nanesite korektor. Na kraju učvrstite šminku puderom u prahu, a iskoristite ga i za matiranje čela i nosa. Važno je da imate adekvatnu četku, a mekana i široka je najbolja za ovaj korak.

Oči

Nanesite prvo tanak sloj podloge za zonu oko očiju, kako biste zaštitili osetljivu kožu ispod očiju, ali i da se šminka ne bi razmazivala. Nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka i vizuelno ćete otvoriti pogled. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju. Nekoliko slojeva maskare izdužiće i dati volumen trepavicama, a oči učiniti naglašenim i većim.

Rumenilo

Nanošenje rumenila učiniće da vam lice izgleda sveže i sjajno. Kada birate nijansu, neka to bude tek neznatno tamnija boja od prirodne. Rumenilo nanesite na jagodice i ne preterujte.

Ruž

Ruž će na kraju upotpuniti izgled. Počnite iscrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihove obrise. Tako ćete sprečiti i razlivanje ruža i učiniti ga postojanim. Olovka mora da bude veoma slična boji karmina koji ćete naneti od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

POVEZANE VESTI

Petak 25.12.2015. 04:09
Ja znam dobro pesnicom da sminkam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online