Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.08.2014.
08:00
cosmopolitan.rs A

Greške u šminkanju koje ne smete da pravite

Ništa gore nego da se neka sitnica "ispreči" da postignete taj savršeni izgled.

Kristin Džonson, šminkerka iz Čikaga, otkriva koje greške žene najčešće prave i savetuje kako mogu da se isprave.


Izbegnite greške, neka Vaša šminka izgleda savršeno
 

1. Koristite bronzer toplih tonova za izvlačenje kontura

Kada se radi o bronzeru, možda mislite da je ključ u tom zlatastom sjaju, ali upravo je to ono što izgleda neprirodno. Senke, čak i one na licu, zapravo su hladnih tonova. Džonson tvrdi da je ključ u tome da koristite mat bronzer u hladnijim nijansama kako biste postigli definiciju koja je uverljivija.

2. Nanosite podlogu ravnom četkom

Obično se za tu namenu prodaju pljosnate četke, ali upotreba ovakve četkice stvara tragove u vašoj podlozi. Umesto toga koristite veliku, punu četku sa duplim vlaknima, i kružnim pokretima utapkajte podlogu na lice.

3. Senčite koristeći istu četkicu kojom ste naneli senku

Senčenje je ključno za besprekoran „smokey eye“, ali ako senčite prljavom četkicom neće vam se dopasti rezultat. Svrha senčenja je da postigne efekat postepenog tamnjenja sa nežnim seksi ivicama, a korišćenje te iste četkice dodaće boju na mestima na kojima je ne želite. Džonson preporučuje da uzmete čistu pufnastu četkicu i da senčite koristeći pokrete kao da brišete šoferšajbnu. Zatim ubacite nekoliko kružnih pokreta kako biste ublažili sve oštre ivice.

4. Bojite obrve tako da se slažu sa bojom vaše kose

Izgledaćete kao lutka. Prirodno su vaše obrve potpuno druge nijanse nego vaša kosa, i to su dve tri nijanse svetlije ili tamnije. Primenite sledeće pravilo kada birate nijansu olovke za obrve: ako imate svetlu kosu odaberite dve ili tri nijanse tamniju boju, a ako imate tamnu kosu za vas su par nijansi svetlije olovke.

5. Nanosite maskaru u jednom potezu

Kada se radi o trepavicama, potrudite se. Džonson tvrdi da je najveća greška koju klijenti prave ta što nanose sloj maskare u jednom potezu ka gore, što trepavice ne produžava niti im daje na volumenu. Ona preporučuje dva ili tri sloja i tom prilikom koristite poteze napred-nazad od baze trepavica ka samom vrhu dok ih izvlačite.

6. Nanosite puder u kamenu da biste pričvrstili šminku

Ovo čini da vaša koža izgleda suvo, neprirodno, i brašnasto, a uz to i zapušuje vaše pore. Iako je ovo tradicionalan način da vaša šminka traje, probajte jedan novitet: sprej za pričvršćivanje. On kontroliše sijanje kože upijajući suvišnu mast a vaša šminka ostaje na svom mestu.

7. Koristite beli ajlajner da biste povećali oči

Pre nekoliko godina beli ajlajner bio je hit u šminkanju jer je navodno uvećavao oči tako što je vizuelno produžavao vaše beonjače. Ovo je out i neprirodno izgleda. Brendovi sada prave pastelne olovke u bojama breskve koje izgledaju prirodnije i čine vaše oči svežijim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online