Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.04.2015.
04:30
zena.blic.rs A

Bore su se već pojavile? Otarasite se ovih navika

Starenje je glavna tema skoro svake žene koja je prešla 30. godinu. Posle tog famoznog rođendana ženama počinje da se ne sviđa vlastiti odraz u ogledalu, a mnoge primećuju da su im bore izraženije nego kod vršnjakinja? Možda je i neka od sledećih navika ubrzava proces starenja.

AP
I još jedna važna stvar - ostavite cigarete

Višak obaveza

Iako sve žene misle da je takozvani multi-tasking ili obavljanje više obaveza u isto vreme, pravi način da organizuju svoj dan, jako greše. Gomilanje obaveza i postavljanje određenog vremenskog roka za koji bi trebalo da ih završimo izaziva dodatni stres. Kako navodi doktor Rejmond Kaskjari hroničan stres oslobađa slobodne radikale, nezaustavljive molekule koji uništavaju ćelije i odgovorni su za starenje. On predlaže da svoje obaveze obavljate jednu po jednu, a nikako u isto vreme.

Ne preskačete desert

Pored toga što nagomilavaju kilograme, šećeri ubrzavaju starenje. Doktorka Suzan Stjuart je ukazala da se šećerni molekuli vezuju za proteinska vlakna u našim ćelijama. Ovaj proces glikacije dovodi do izražajnih podočnjaka, promene tena i svežine vašeg lica što dalje dovodi do bora. Preskočite slatkiše ukoliko želite da sačuvate mladoliko lice.

Skraćujete san

Pored problema sa koncentracijom, nedostatkom energije, dodatnim kilogramima i stresom, nedostatak sna je takođe problem lepog i zategnutog lica. Svima je poznat onaj naziv "san za lepotu". Doktor Kaskjari preporučuje sedam sati sna u proseku.

Previše televizije

Britanski naučnici su utvrdili da vam sat vremena ispred TV ekrana skračuje život za 22 minuta. Doktor Kaskjari je istakao da kada sedite duže od 30 minuta ispred televizora vaše telo prebacuje šećer u ćelije, što povećava verovatnoću da ćete biti gojazni. A već smo naveli da šećer negativno utiče na starenje.

Ne koristite kremu za oko očiju

Koža oko očiju je najtanja i time brže oslikava vaše godine i starenje. Redovnim korišćenjem kreme kako biste je osvežili znatno ćete usporiti prve znake starenja.

Previše šminke

Doktorka Stjuart je naglasila da kada koristite previše šminke, pogotovu proizvode koji su na bazi ulja, potpuno začepite vaše pore i ne dozvoljavate vašoj koži da diše. Još jedan problem mogu da izazovu proizvodi za skidanje ovako "teške" šminke, jer najčešće u sebi sadrže hemikalije i alkohole koji isušuju kožu i dovode do preranog starenja.

Spavate sa licem na jastuku

Kada se probudite, često vam se desi da imate linije od spavanja po licu. One nastaje najčešće kada spavate na boku. Čestim "gužvanjem" lica od spavanja, elastičnost kože slabi i dolazi do pojave bora, jer povezivo tkivo i kolagen u vašoj koži godinama slabi. Preporuke kozmetičara su da spavate na leđima ili da kupite satenske jastučnice.

Unosite nezasićene masti

Nezasićene masne kiseline poput omega 3, koje možemo naći u ribljem ulju i one koje možemo naći u jezgrastom voću su one koje potpomažu elastičnot i prirodan mladalački izgled vaše kože. One takođe poboljšavaju zdravlje moždanih i ćelija srca. Doktori preporučuju konzumaciju ribe bar dva puta nedeljno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online