Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.06.2014.
20:00
Vesti A

Smokve brišu bore, grožđe omekšava ruke

Žene na svim meridijanima s generacije na generaciju prenose trikove za negu lica i tela. Genetika ima veliki uticaj na lepotu, ali i disciplina u primenjivanju raznih recepata čiji su sastojci prirodna ulja, voće, povrće...

Brazilke mekane zahvaljujući ulju makadamije
 

Brazilke koriste makadamijino ulje za baršunasti ten. Stablo makadamije u proseku je visoko 13 metara, daje male plodove, a jezgro prola smešteno je u tvrdoj ljusci smeđe boje. Hladnim ceđenjem plodova na temperaturi do 35 stepeni, dobija se aromatično ulje blago žućkaste boje i orašastog mirisa. Specifično je po neuobičajeno visokim sadržajem palmitoleinske kiseline koja se nalazi u sastavu lipida mlade kože. Starenjem kože udeo ove kiseline opada, zbog čega je ulje makadamije izrazito pogodno za negu zrele kože i uopšte za ishranu kože kojoj je potrebno sprečavanje smanjenje bora.

Kafom protiv celulita

Ruskinje talogom od kafe masiraju kožu zahvaćenu celulitom. Dame iz Šri Lanke ne mogu da zamisle negu bez pilinga od papaje, dok Vijetnamke koriste masku za lice od pirinčanog brašna i susamovog ulja.

Francuzi su poznati po vrhunskim vinima, a poznato je da Francuskinje grožđe koriste i za negu ruku, jer je bogato vitaminom E i masnim kiselinama. Mešavina ulja od semenki grožđa i jogurta predstavlja idealnu masku za ruke.


Smokva je bogat izvor kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, kalijuma i vitamina B6, C i beta karotena. Sadrži supstance koje pomažu u čišćenju i uklanjanju odumrlih ćelija s površine kože, ublažavaju sitne bore i zaglađuju kožu. Isecite smokvu na pola i okrenite je tako da otkrijete njenu mekanu i sočnu unutrašnjost. Sastružite je u posudu i gnječite viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite je na prethodno očišćeno lice i ostavite pet minuta. Isperite prvo toplom, a zatim hladnom vodom i namažite lice hidratantnom kremom. Grkinje su poznate po tome da često koriste maske od smokve kojim dodaju krastavac, krompir, maslinovo ulje...

Smokvama se neguju žene na Mediteranu
 


Japanke su nadaleko čuvene po blistavoj kosi i porculanskom tenu. Njihova tajna leži u kamelijinom ulju, koja sadrži dosta belančevina i masnih kiselina. Stručnjaci kažu da je dovoljno jednom nedeljno kašiku ovog ulja utrljati u vlažnu kosu, blago masirajući. Zatim na glavu treba staviti topao peškir i posle pola sata kosu treba oprati i dobro isprati.

Osim na kosu, japanske žene kamelijino ulje stavljaju i na lice. Za piling lica koriste mleveni azuki pasulj, ali i pirinčane mekinje. Kremama za suvu kožu japanski farmaceuti česeto dodaju ulje od ajkuline jetre.


Meksikanke koriste piling od šećera i limunovog soka za ruke, a kada je reč o licu upotrebljavaju redovno alojino ulje, bogato belančevinama, vitaminima i vodom. Alojino ulje ili gel ublažava bore i umiruje kožu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online