Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.04.2014.
08:00
Vesti A

Lepota iz šolje čaja

Zajednički san žena širom planete jeste da budu što neodoljivije i da imaju što manje bora. Retke srećnice tu želju ispunjavaju uz pomoć paprenih vrhunskih kozmetičkih i hirurških tretmana, a najveći broj eliksir mladosti crpi iz prirode. U tekstu, koji objavljuje "Hafington post", otkrivaju se formule za lepotu i mladost u kojima su glavni sastojci čajevi i sokovi!

Kombinacija zelenog i belog čaja protiv bora
 

Kineskinje su čuvene po nežnom i besprekornom tenu, a njihova tajna se krije u kombinaciji zelenog i belog čaja. Oni bu bogati antioksidansom komplikovanog naziva epigalokatehin galatom, koji ubrzava obnovu ćelija i sprečava bore.

Dovoljno je pomešati tri kašičice zelenog čaja u prahu s tri kašičice belog čaja. Od toga napraviti pastu u koju se eventualno može dodati tri-četiri kapi limuna. Ovu masku treba držati na licu dvadesetak minuta, pa je zatim isprati.

Voće iz Polinezije

Noni sok pravi je hit među manekenkama zato što čisti kožu iznutra i ima antiejdžing svojstva. Žene iz Polinezije već stotinama godina koriste ovo voće za negu lica. Noni sok hidrira kožu, ublažava bore, a zbog obilja vitamina C blagotvorno deluje na kožu s aknama. Noni se može piti kao sok ili čaj.

Indijke, poznate po svojoj lepoti, bjuti ritual započinju ispijanjem šoljice čaja od đumbira. Đumbir pomešan s malo meda pravi je antiejdž eliksir, koji smanjuje zapaljenja i deluje antibakterijski. Đumbir sadrži gingerol koji podstiče eliminaciju toksina i sprečava uništavanje kolagena, zaduženog za elastičnost kože. Kolagen je prirodni protein koji je prisutan u čovekovom organizmu i to u koži, mišićima i kostima.


Meksikanke, kao i sve žene, znaju da su ruke izdajice godina, zato posebnu pažnju posvećuju upravo njima. Koža ruku zbog stalnog izlaganja vetru, različitim temperaturama i vodi gubi na elastičnosti i debljini. Meksikanke taj problem rešavaju pilingom od šećera i limuna. Šećer uklanja mrtve ćelije, izbeljuje fleke i ujednačava boju kože. Osim toga, ovaj piling zahvaljujući alfahidroksilnoj kiselini deluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju vode.


Za meksički piling pomešajte dve šoljice belog šećera, jednu šoljicu maslinovog ulja i pet kašika limunovog soka. Ostavite ga da deluje na koži desetak minuta i potom isperite mlakom vodom. Naravno, ruke zatim treba namazati hranljivom kremom.


Francuskinje mladolik izgled duguju ekstraktu semenki grožđa, koje podižu nivo antioksidansa u krvi, čuvaju elastičnost kože i podstiču proizvodnju kolagena. Ovaj recept Francuskinje prenose s generacije na generaciju. Svakodnevno uzimaju po 100 miligrama ovog ekstrakta.

Naravno, to ne važi za osobe koje su alergične na grožđe. Treba znati da 50 miligrama ekstrakta zamenjuje pola kilograma svežeg grožđa. Inače, ovaj ekstrakt je postao jedan od vodećih prirodnih lekova u Evropi. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online