Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.12.2013.
15:22
Sponzorisani tekst A

Najnovija metoda protiv celulita: Shockwave – terapija akustičnim talasima

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja bazirana na dugogodišnjem iskustvu i medicinski potvrđena klinička ispitivanja, dovela su do razvoja Shocwave – AWT aparata za borbu protiv celulita.

Akustičnim talasima do savršenih nogu bez celulita
 

Tretman celulita Shockwave akustičnim talasima

Terapija shockwave akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena:
-fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i

- protruziju masnoće u donje slojeve dermisa

Primena Shockwave akustične terapije

Terapija akustičnim skockwave talasima može da se primeni na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: na stomaku, bokovima, zadnjici, kao i na rukama.

Potrebno je 6 do 10 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita stadijuma I do III. Svaki tretman traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Postoji mnogo faktora koji takođe imaju uticaj u borbi protiv celulita, kao što su dijeta, genetski faktor, kao i sama struktura vezivnog tkiva. Ali sa AWT - Shockwave terapijom akustičnim talasima celulit možete držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

 

Kako rade shockwave talasi

Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita.

Akustični shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini.

Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi sveže i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom.

Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore.

Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita Shockwave terapija akustičnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita. Sam tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan.

Kako Shockwave akustični talasi deluju 

Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost.

Detaljnije informacije možete potražiti na sajtu poliklinike Nada Diva www.nadadiva.rs

Akustični shockwave talasi takođe povećavaju vaskularizaciju kože, osiguravajući na taj način bolju razmenu materija sa vezivnim tkivom. Pod uticajem akustičnih talasa dolazi do procesa koji podstiču prirodnu reakciju lučenja supstanci koje potpomažu opravak tkiva. Dolazi do fibroplastične proliferacije, stvara se i novi ojačani lanac kolagena koji se raspoređuje u gornje i donje slojeve kože, čineći je glatkom, cvršćom i zategnutijom.

U kratkim crtama terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i nežnija; utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita; pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online