Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.08.2013.
08:00
Vesti A

Jeftin put do lepote

Spoj mašte i spretnosti može da napravi čudo kad je lepota u pitanju. Portal Life Content objavio je tekst u kojem se argumentovano navodi da za negu lica i tela nije potreban novčanik pun para, podsećajući da je kuhinja prava riznica proizvoda koji imaju čudotvorno dejstvo na izgled.

O primeni meda u kozmetičke svrhe zna se mnogo toga. Ukoliko su vam ispucale usne, stavite malo meda na njih, biće meke i glatke. Kada je reč o izbeljivanju zuba, tu može da pomogne prašak za pecivo koji će neutralisati agresivne kiseline u našim ustima i posvetliće zube. Na četkicu za zube stavite malo praška i istrljajte.

Praškom za pecivo izbelite zube


Ako se ujutru probudite podbuli, natečenih kapaka, dovoljno je da u zamrzivač stavite dve kašike. Zaobljenu stranu stavite na natečene kapke i držite oko pet minuta. Povremeno, lagano pomerajte kašike odozgo nadole i zdesna ulevo. Kesice ispod očiju nestaće kao rukom odnete. Ako ste predugo sedeli pred kompjuterom, pa su vam oči pocrvenele, taj problem možete da rešite uz pomoć latica od ruže. Uz masnoće, tanine i jabučnu kiselinu sadrže i eterična ulja. Jednostavno na kapak stavite nekoliko latica i ostavite nekoliko minuta.


Ukoliko vam se zbog nezgodnog položaja prilikom spavanja ukočio vrat, lek vam je nadomak ruke - uključite fen. Podignite kosu i fenirajte ukočene mišiće s udaljine od desetak centimetera. Ako vam je kosa oštećena, odnosno vrhovi procvetali, namažite ruke kremom za lice i umasirajte u vrhove.

To je prva pomoć za kosu. Ako želite da napravite frizuru, a nemate viklere, napravite lokne sa papirnim maramicama. Isecite ih na trake, čvrsto ih zaokrenite, opranu kosu razdelite u tanke pramenove pa je uvijte papirnim trakama, učvrstite i osušite. Kada je reč o kosi, pivo ima magično dejstvo na nju.

Limunov sok za lepe nokte


Ne bacajte limun koji ste iscedili jer može da vam posluži za negu noktiju. Limunov sok će izbeliti nokte i omekšati kožu oko njih. Prste umočite u limunov sok na nekoliko minuta.

Ne samo da će kosu učiniti opuštenijom pa će lakše moći da se raščešlja, nego će je i učvrstiti.

Nakon pranja prelijte glavu pivom i raspodelite po kosi. Ukoliko imate problem sa masnom kosom, pomoći će vam kopriva, koja je puna enzima i vitamina koji lekovito deluju na kosu. Šaku svežih ili suvih listova koprive prelijte vrelom vodom, ostavite neka stoji, iscedite i upotrebite za ispiranje kose.
Ako vam se učini da vam je koža dekoltea sivkasta ili bezbojna, masiranje kockicama leda učiniće pravo čudo!

Malim, kružnim pokretima pređite preko kože. Hladnoća će pospešiti prokrvljenost kože te će koža postati ružičastija i nežnija. Veoma je važno kožu pre masaže dobro namazati kremom.


Za umornu kožu idealan je jogurt. Lice prvo dobro očistite, a zatim na njega nanesite jogurt. Ostavite neka deluje oko pola sata i na kraju ga dobro isperite toplom vodom. Ako vam se pojavi bubuljica na licu, namažite je s malo zubne paste. Većina zubnih pasti sadrži kalcijum karbonat. Ovaj mineralni sastojak će upiti višak masnoće i tečnosti i na taj način će osušiti bubuljicu. Ovo radite samo u hitnim slučajevima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online