Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.06.2013.
08:00
Vestionline A

Kako da se obučete, a da se ne obrukate na svadbi

Počela je sezona svadbi i potrega za haljinama, pa je pravo vreme da se skrene pažnja šta nikako ne treba obući na venčanju (tuđem). Osnovno pravilo je nikako bela haljina, jer ona je rezervisana za mladu. Nikako tigraste, zebraste i ostale dekoltirane kič varijante, jer ste došli na jedan svečan događaj, koji često podrazumeva i odlazak u crkvu, a ne na splav gde se igra za šipkama i na stolovima.

Bela je samo za mladu, vama su na raspolaganju sve ostale boje
 

Iako su pravila oblačenja krajnje liberalna, postoje neke norme koje ne treba kršiti, jer biste mogli izazvati začuđene poglede okoline i samih mladenaca.


Samo mlada u belom - Gosti su gosti, a mlada je glavna  na svadbi, pa je zato nepristojno obući belu haljinu po kojoj bi samo ona trebalo da se ističe. Ljubiteljkama svetlih nijansi umesto bele savetuje se bež, svetlo ružičasta ili boja peska.
 

Gotik i pank varijante samo ako tako piše na pozivnice
 


Venčanje nije bal vampira - Prilikom odabira haljine za venčanje treba izbeći i darkerski ili gotik stil, bez obzira što ste vi u tom fazonu. Naravno, izuzetak je ako je venčanje tematsko, pa će se i mladenci obući na sličan način. Iako je sasvim prikladno odlučiti se za crnu kombinaciju koja deluje vrlo elegantno, baršunaste ili kožnate ogrlice oko vrata, metalno prstenje, crni nokti i intenzivan smoki ajs nisu dobar izbor za venčanje.

Ne u farmerkama - Rustična, opuštena venčanja u intimnoj atmosferi veoma su popularna poslednjih godina, ali bez obzira na mesto svečanosti, farmerke treba izbegavati. U tu klopku često upadaju muškarci, koji smatraju da je dovoljno iskombinovati farmerke s dobrom košuljom. Uz njih će njihova partnerka izgledati preterano doterana.

Sa dekoltem do pupka samo na splav - Lep, umeren dekolte adut je na svakoj haljini, ali onaj koji toliko pritiska grudi da one "kipe na sve strane" ili pak dekolte do pupka apsolutno su neprimereni. Takva garderoba na venčanju izgleda vulgarno i kao očajnički pokušaj privlačenja pažnje nekog neoženjenog svata.


Kostim je za kancelariju - Kostim strogog kroja za žene ili plavo odelo i bela košulja s plavim prugama za muškarce dobar su izbor za poslovni sastanak, ali ne i venčanje. Ono treba biti proslava s mnogo igre i veselja, a pomenut izgled ostavlja utisak hladnoće i dosade.
 

Nije baš lepo videti lepu devojku kako igra bosa nateklih stopala
 

Bosonogi debakl - Izbor dobrih cipela važan je, ako ne i najvažniji deo cele odevne kombinacije. Osim boje i modela, vrlo je bitno da pete budu toliko visoke koliko možete da podnesete, a ne da se prva dva sata mučite u bolovima, a ostatak svadbe provedete bosi. Idealan izbor su cipele s petom od četiri do osam centimetara.


Kič detalji - Natapirane frizure u stilu osamdesetih, čipkasti beli grudnjak koji viri ispod bele haljine, tange koje se ocrtavaju ispod pripijene haljine, kombinovanje više životinjskih šara, neonska šminka i slični detalji s pravom će vam osigurati titulu najgore odevene.


Usko, kratko i neukusno - Mini suknje i haljine nisu zabranjena odeća na svadbi, ali ipak treba pripaziti na dužinu, a krajnja granica treba biti do polovine butina. Ako se odlučite za ultra kratku haljinu, ona obavezno mora biti malo šireg kroja, jer ćete u protivnom izgledati vulgarno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online