Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.05.2013.
08:00
B92 A

Smršali ste, a šta sa viškom kože?

Ukoliko ste nedavno bili na posebnom režimu ishrane i uspeli da smršate 5 do 10 kg, a pritom niste radili vežbe, vaša koža je, verovatno, opuštena i treba joj zatezanje. Predstavljamo vam deset efikasnih načina da zategnete kožu posle mršavljenja.

Pokušajte da vratite i kožu u prvobitno stanje
 

1. Aerobik - Ove vežbe pomažu da skinete višak kilograma sa čitavog tela, uključujući i stomak. Morate se potruditi da radite vežbe koje sagorevaju kalorije, ne samo klasične trbušnjake, već i vežbe izdržljivosti. Istraživanja pokazuju da je kombinovanje aerobik vežbi i treninga izdržljivosti delotvornije u eliminisanju naslaga na stomaku, nego same vežbe. Vežbe na treninzima izdržljivosti mogu biti bez opterećenja, na spravama za vežbanje ili trakama za otpornost.

2. Hidratacija kože - Zdrava koža je i hidratantna koža! Koliko je vode dovoljno popiti zavisi od mnogih faktora. Naravno tokom leta se potrebe povećavaju. Neki napici su lažni prijatelj hidratacije organizma. Konzumiranje velikih količina kafe i alkohola dovodi do gubitka vode u organizmu. Pravilna hidratacija se ne svodi na to da pijemo vodu samo kada smo žedni.

3. Praktikujte jogu - Joga će vam pomoći da se oslobodite stresa, da budete fleksibilniji, izgubite na težini čak i pomaže u oporavljenju kože posle mršavljenja. Ključni faktor je krenuti polako. U roku od nekoliko nedelja, bićete iznenađeni koliko je vaša koža postala fleksibilnija.

Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilno disanje, vežbanje, opuštanje, pravilna ishrana, pozitivno razmišljenje i meditacija. Za vežbanje kod kuće, potrebno je imati poseban prostor bez nameštaja. Prostor treba da bude bez stvari koje će vam ometati pažnju. Pokušajte da vežbate jogu svaki dan po 90 minuta i živećete duže, zdravije i bez stresa.

4. Sirova ishrana - Vaša ishrana mora uključivati veliki broj sirovih namirnica. Znamo da se kuvanjem većina hranljivih stvari gubi ili pak ostaje u minimalnim količinama. Znatno više vitamina se unosi svežim namirnicama. Pod njima se naročito podrazumeva voće i povrće! Kada dodate ovo svakodnevnoj ishrani, videćete kako se vaša koža brzo zateže.

5. Gimnastika - Gimnastika je odlična za izgradnju čvrste mišićne mase i zatezanje tela. Vežbajte gimnastiku dva do tri puta nedeljno i rezultati će biti vidljivi veoma brzo. Možete kombinovati: sklekove, trbušnjake i čučnjeve. Ukoliko niste u mogućnosti da uradite pravi trening zbog obaveza, pokušajte da radite vežbe svako jutro bar 15 minuta zbog bolje cirkulacije i razgibavanja. Najbitnije je omogućiti da krv pravilno cirkuliše organizmom!

6. Nemasni proteini - Dodavanje nemasnih proteina vašoj svakodnevnoj ishrani, jedan je od načina koji pomaže zatezanju kože. Pitate se kako? Pre svega, pomaže u izgradnji čvršće mišićne mase. Takođe, sadrže kolagen i druge hranljive materije. Neke od namirnica su: orašasti plodovi i semenke (orasi, bademi i indijski orah), mahunarke, meso i riba, kao i soja i proizvodi od soje.

7. Ricinusovo ulje - Ricinusovo ulje je još jedan veliki prirodni način da zategnete vašu kožu. Ukoliko kombinujete malo ricinusovog ulja sa sokom od limuna i nanesete ga na svoju kožu, videćete kako koža počinje da se zateže. Dovoljno je da koristite samo nekoliko kašika svake noći i videćete razliku veoma brzo.

10. Eterična ulja - Eterična ulja su mirisni ekstrakti dobijeni stavljanjem mirisnog cveća ili destilacijom od cveća, mirisa ili korena. Ulje se masira po koži, dodaje u kupke i kozmetičke preparate. Eterična ulja mogu zaista da pomognu pri zatezanju vaše kože ako koristite ona prava. Ulje lavande je jedno od najefikasnijih. Samo nekoliko kašičica svake noći može da učini čuda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online