Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.03.2013.
08:00
Smedia A

Vratite u život vašu suvu i uništenu kosu!

Svakodnevno gledamo reklame koje nam govore koji će šamponi učiniti čuda za suvu kosu. Modeli nas već decenijama uveravaju da je baš proizvod koji oni reklamiraju magično rešenje za sve one koji žele volumen i zdravu kosu.

Ne morate kosu često da češljate i da je perete svako veče
 

Bez obzira jeste li ih poslušali ili ste se okrenuli tehnici "uradi sam", maskama od majoneza, maslinovog ulja ili čak i piva, većina isprobanih stvari razočara nas neefikasnošću. Ako se borite sa suvom kosom bez sjaja, koja se lako lomi ili samo želite zdravu i sjajnu kosu, evo kako to možete postići brzo i jeftino.

Dajte joj slobodno veče

Nije potrebno kosu prati baš svako veče. Štaviše, to se smatra nepoželjnim jer svakodnevno pranje izaziva suvoću kose i temena. Ako ne možete da podnesete pomisao na neopranu kosu, na nju nanesite samo regenerator i preskočite šampon. Ovo će ojačati koren, a osećaćete se kao da ste oprali kosu. Regenerator možete stavljati svakodnevno, ali kosu šamponom perite svaki drugi dan.

Isprobajte arganovo ulje

Ako ste čuli pohvale na račun arganovog ulja, sa sigurnošću vam možemo reći da su hvalospevi opravdani. Ali, to dolazi uz cenu. Arganovo ulje je skupo, ali u rekordnom roku će pobediti suvu kosu i vratiti joj sjaj, pa je ovo svakako dobra investicija. Kupite hladno presovano, nerafinisano arganovo ulje i na kosu pre pranja nanesite onu količinu koja stane u kašičicu, raščešljajte kosu kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo i držite tako nekoliko sati. Rezultati su zagarantovani! ***Izbegnite četiri loše navike kojima uništavate kosu!

Ne češljajte se prečesto

Češljanje kose izaziva prijatan osećaj, ali stara izreka koja kaže da kroz kosu četkom trebamo proći sto puta dnevno kako bi bila sjajna je čista glupost. Kosu možete "očešljati" prstima kako biste sprečili nastanak čvorića koji lome kosu. Na ovaj način oslobađaju se prirodna ulja iz temena koja onda prstima raspoređujete po kosi, te ona izgleda sjajnije i zdravije.

Bez ikakvih proizvoda!

Shvatite ovo ozbiljno: lakovi za kosu i ostali proizvodi za uređenje kose, poput gelova i pena, smrtni su neprijatelji zdrave i sjajne kose. Vašoj kosi nije potreban lak kako bi ostala na mestu i izgledala bolje, potrebna joj je samo duboka regeneracija. Prilikom pranja kose probajte da koristite "običan" regenerator koji služi kao dodatak šamponu, a nakon pranja kose jednu od onih trominutnih maski koje će dodatno obnoviti vašu kosu.

Pilule od ribljeg ulja

Pilule od ribljeg ulja efikasne su u rešavanju mnogih problema, kao što je gubitak kilograma, deluju kao prirodan lek protiv depresije, imaju povoljan uticaj na kožu, ali i mogu da obnove kosu i spase je od isušivanja. Nije konačno rešenje, ali pomaže. Riblja ulja sadrže omega-3 masne kiseline, koje podmazuju zglobove, kosu, kožu i sprečavaju upale, a pozitivni efekti vide se posle dva meseca upotrebe. Takođe, trebalo bi kupiti one kvalitetnije kako biste izbegli štetne sastojke koje sadrže jeftinije verzije.

Kupujte samo proizvode napravljene od prirodnih sastojaka

Mnogi pristupačni i popularni brendovi nude proizvode koji sadrže ulje avokada, shea maslac ili maslinovo ulje. Izbegavajte proizvode koji sadrže razne hemikalije i štetne sastojke, poput natrijum lauril sulfata, koji može znatno da ošteti vašu kosu. Izbegavajte sve proizvode koji sadrže sulfate.

Budite prirodni

Ne farbajte kosu, ne tretirajte je raznim hemijskim sredstvima ili bilo čim agresivnim. Vašoj kosi je potreban odmor i regeneraciju – to je sve. Nemojte kosu farbati bar šest meseci kako biste osetili razliku. Vaša kosa će se, verovali ili ne, popraviti sama od sebe ako joj jednostavno date malo prostora, piše Magazin. ***Pet grešaka prilikom feniranja koje oštećuju kosu

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online