Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.09.2012.
08:00
Vestionline A

Znate li koje su najčešće greške u šminkanju i kako ih izbeći?

Šminka čini da izgledamo lepše. Ili bi bar tako trebalo da bude. Nažalost, prečesto se dešava da na ulici vidimo devojke/žene koje su "pogrešno" našminkane, odnosno izgledaju kao strašila. Znate li koje su najčešće greške i kako ih izbeći?

Šminka treba da vas ulepša a ne unakazi: Izbegnite najčešće greške u šminkanju
 

Razmazana šminka

Linija iznad trepavica koja se istopi tokom dana, senka koja se uvuče u nabore kapaka, mrlje od maskare oko očiju… Priznaćete da ovako nešto treba izbeći po svaku cenu. Zato na lice kao bazu uvek nanesite podlogu ili puder u prahu, kako bi šminka ostala postojana. I ne bojte se da će neko pomisliti da ste sujetne, ako tokom dana povremeno proverite izgled u ogledalu.

Trepavice pune grudvica

Maskara je obavezna, ali ulepljene trepavice, pune grudvica, nikom se ne sviđaju. Maskara je delikatan proizvod, koji počinje da gubi na kvalitetu čim se pakovanje prvi put otvori. Obično traje nekoliko meseci, nakon čega daje sve slabije rezultate. Ako želite da u vašim trepavicama nema grudvica i da izgledaju savršeno, morate koristiti svež proizvod. Voleli bismo da imamo neko jeftinije, čarobno rešenje, ali nemamo.

Pogrešna podloga

Pravilan izbor podloge za šminku je osnovna stvar. Pronađite tonalitet što sličniji prirodnoj boji vašeg tena. Pretamna podloga stvara efekat maske na licu, daje neprirodan izgled i ponekad može izgledati i vulgarno. Preguste ili podloge koje preterano prekrivaju spadaju među najčešće i najveće greške, jer naglašavaju bore, akne i ostale nesavršenosti tena.

Prekontrastna olovka za usne

Još jedna greška od koje se naježi većina žena s osećaje za estetiku je olovka za usne u boji koja odudara od boje usana ili ruža. Ukoliko koristite olovke za usne, izaberite tonalitet jednak boji ruža. Nakon nanošenja, vrhom prsta lagano razmažite liniju prema sredini usana.

Loše definisane obrve

Pretanke obrve, bez ili nepravilnog oblika, s prazninama gde nedostaje dlačica, veoma su upadljive greške. Ostavite uvek dovoljno vremena za sređivanje obrva, čupajte dlačicu po dlačicu, stalno kontrolišući izgled u ogledalu. Ako niste sigurne da možete same, posetite kozmetičara. Kad pogrešite, potrebno je dosta vremena da ispravljanje bude moguće, jer nove dlačice sporo rastu.

Oguljen lak na noktima

Ovo je već osnova estetike. Oguljen (ili, što je još gore, zubima strugan) lak, apsolutno je fuj! Lak koji više ne izgleda savršeno brzo možete skinuti komadićem vate i uljnim acetonom, pa zašto to ne učiniti? Svakodnevno negujte ruke, veliki je izbor proizvoda za hidrataciju ruku i noktiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online