Ponedeljak 17.09.2012.
08:00
Vestionline

Znate li koje su najčešće greške u šminkanju i kako ih izbeći?

Šminka treba da vas ulepša a ne unakazi: Izbegnite najčešće greške u šminkanju
 

Razmazana šminka

Linija iznad trepavica koja se istopi tokom dana, senka koja se uvuče u nabore kapaka, mrlje od maskare oko očiju… Priznaćete da ovako nešto treba izbeći po svaku cenu. Zato na lice kao bazu uvek nanesite podlogu ili puder u prahu, kako bi šminka ostala postojana. I ne bojte se da će neko pomisliti da ste sujetne, ako tokom dana povremeno proverite izgled u ogledalu.

Trepavice pune grudvica

Maskara je obavezna, ali ulepljene trepavice, pune grudvica, nikom se ne sviđaju. Maskara je delikatan proizvod, koji počinje da gubi na kvalitetu čim se pakovanje prvi put otvori. Obično traje nekoliko meseci, nakon čega daje sve slabije rezultate. Ako želite da u vašim trepavicama nema grudvica i da izgledaju savršeno, morate koristiti svež proizvod. Voleli bismo da imamo neko jeftinije, čarobno rešenje, ali nemamo.

Pogrešna podloga

Pravilan izbor podloge za šminku je osnovna stvar. Pronađite tonalitet što sličniji prirodnoj boji vašeg tena. Pretamna podloga stvara efekat maske na licu, daje neprirodan izgled i ponekad može izgledati i vulgarno. Preguste ili podloge koje preterano prekrivaju spadaju među najčešće i najveće greške, jer naglašavaju bore, akne i ostale nesavršenosti tena.

Prekontrastna olovka za usne

Još jedna greška od koje se naježi većina žena s osećaje za estetiku je olovka za usne u boji koja odudara od boje usana ili ruža. Ukoliko koristite olovke za usne, izaberite tonalitet jednak boji ruža. Nakon nanošenja, vrhom prsta lagano razmažite liniju prema sredini usana.

Loše definisane obrve

Pretanke obrve, bez ili nepravilnog oblika, s prazninama gde nedostaje dlačica, veoma su upadljive greške. Ostavite uvek dovoljno vremena za sređivanje obrva, čupajte dlačicu po dlačicu, stalno kontrolišući izgled u ogledalu. Ako niste sigurne da možete same, posetite kozmetičara. Kad pogrešite, potrebno je dosta vremena da ispravljanje bude moguće, jer nove dlačice sporo rastu.

Oguljen lak na noktima

Ovo je već osnova estetike. Oguljen (ili, što je još gore, zubima strugan) lak, apsolutno je fuj! Lak koji više ne izgleda savršeno brzo možete skinuti komadićem vate i uljnim acetonom, pa zašto to ne učiniti? Svakodnevno negujte ruke, veliki je izbor proizvoda za hidrataciju ruku i noktiju.

2024 © - Vesti online