Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.04.2011.
08:00
S media A

Izgledajte kao holivudska diva

Slavne dive zlatne holivudske ere svoju karakterističnu lepotu dugovale su malim tajnama koje su brižno čuvale samo za sebe i uporno ih primenjivale iz dana u dan

Najpoznatije holivudke dive
 

MERILIN MONRO


Najpoznatija plavuša svih vremena, Merilin Monro, da bi što više istakla svoju lepotu i zadržala mladalački sjaj, koristila je nekonvencionalne kozmetičke tretmane. Omiljena joj je bila hormonska krema koju je mešala sa puderom da joj koža dobije više sjaja. Neželjena propratna pojava korišćenja ove kreme bio je pojačani rast svilenkastih svetloplavih dlačica koje je morala da brije, ali je to najčešće odbijala.

IZGLEDAJTE KAO ONA: izmešajte podlogu za puder sa blještavim česticama i tečnim puderom.

 

ODRI HEPBERN


Slavna glumica je bila prva koja je isfurala lutkasti izgled zahvaljujući svom zavodničkom pogledu, koji je dodatno naglašavala tečnim eye-linerom i finim slojem maskare. Za prirodan, a opet izražajan izgled njenih trepavica bilo je zaslužno mukotrpno precizno razdvajanje trepavica tankom iglicom nakon svakog nanošenja sloja maskare.

IZGLEDAJTE KAO ONA: nema potrebe da sate provedete ispred ogledala pažljivo razdvajajući dlačice i riskirajući da se ubodete u oko. Nabavite neku od maskara nove generacije koja, osim što uvija i izdužuje, efektno razdvaja trepavice.

 

MARLEN DITRIH


Slavna nemačka glumica brižno je negovala svoje prepoznatljive savršeno oblikovane, tek nekoliko milimetara, tanke obrve. Za savršeni luk obrijala bi obrve i zatim ih nacrtala olovkom. Nikada nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je bila uverena da bi je njihova senka činila umornijom.

IZGLEDAJTE KAO ONA: oblikovanje obrva odličan je način da naglasite prirodan oblik lica. Umesto da obrijete obrve, radije ih naglasite olovkom za obrve, a pre toga ih precizno sredite pincetom.

GRETA GARBO


Njen legendarni make-up bio je malo umetničko delo, a najviše je pažnje pridavala očima. Na kapke je nanosila tanki sloj vazelina koji je prekrivala s puderom neutralne boje, a pregib na kapku iscrtavala bi tamnom senkom da bi postigla teatralan, duboko izražajni pogled. Gornji kapak je iscrtavala eyelinerom izrađenim od mešavine petroleja i ugljena.

IZGLEDAJTE KAO ONA: da biste izbegli da vam eyeliner razmaže kapke, namažite kvalitetnom podlogom.

GREJS KELI


Za svežinu njenog lica bio je zaslužan mali make-up trik. Koristila je dve nijanse rumenila da stvori iluziju visokih jagodica. Jagodične kosti naglasila je svetlijom nijansom, a tamniju bi stavila na obraze.

 

SOFIJA LOREN


Italijanska diva koristi maslinovo ulje za svoju lepotu. Maslinovo ulje obavezno je na njenom tanjiru, ali i na koži. Svakodnevno utrlja malo maslinovog ulja na lice, a dodaje ga i u vruće kupke za dodatno omekšavanje i hranjenje kože.

IZGLEDAJTE KAO ONA:
maslinovo ulje odlično je prirodno sredstvo za negu, a dobro vam mogu poslužiti i kozmetički proizvodi na bazi maslinovog ulja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online