Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.02.2011.
08:00
S media A

Regenerišite kožu u tri koraka

Visok nivo stresa koji nas svakodnevno ''guši", može se ublažiti svakodnevnim kupkama.

Priuštite sebi ležanje u kadi što češće možete

U slučaju da samo želite da nadoknadite potrošenu energiju tokom dana, pripremite kupku sa vodom temperature oko 32 stepena, dok za potpunu relaksaciju temperatura vode može da bude i do 2-3 stepena viša.

Dok se kada puni vodom, počnite sa suvim četkanjem kože, zatim uskočite u kupku koju ste pripremili prema svom tipu kože i na kraju se opustite i „nahranite" sva svoja čula mazanjem aromatičnim uljem.

Prvi korak - četkanje

Skidanjem sloja mrtvih ćelija poboljšava se stanje kože i podstiče limfna drenaža čime se izbacuje do čak jedne trećine štetnih supstanci iz organizma. Za ovaj početni korak nege potrebna vam je četka s čekinjama biljnog porekla ili rukavica od konoplje kojom ćete kružnim pokretima preći preko svih dostupnih mesta. Poželjno je da četkanje praktikujete svaki treći dan, nekoliko minuta pre tuširanja ili kupke i da to činite nežno, izbegavajući bradavice, mladeže, lice i vrat. Postupak je jednostavan - krenite od stopala ka bedrima. Stomak četkajte kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu, tako da sam postupak ne traje više od pet minuta, a isto tako masirajte i donji deo leđa. Nakon toga, krv se već približila površini tela, pore su otvorene, pa će sastojci iz kupke lakše prodreti pod kožu.

Drugi korak - kupka

Delotvornost kupke zavisi od vašeg tipa kože. U kupku dodajte ekstrakte specifičnog bilja i eterična ulja kako bi vam koža dobila najbolji mogući tretman.

Za osetljivu kožu - budući da je „pod stresom" - odgovaraće kupka u koju ste dodali 20 kapi ulja lavande ili dve kesice čaja od kamilice. Lavanda anulira napetost koja može dovesti do pucanja kože, dok će kamilica smanjiti crvenilo.

Za kožu sa celulitom - koristite mineralne soli ili kupku od morskih trava i algi jer one imaju negativne jone koji pravilno raspoređuju pozitivno nabijene jone iz kože. Na taj način se minerali i hranljivi sastojci prenose do krvotoka iz kojeg, preko limfnog sastava, izbacuju toksine.

Za suvu kožu - u vodu dodajte nekoliko kapi bademovog ulja sa eteričnim uljem ruže koje je bogato vitaminom E. Na taj način ćete vratiti vlažnost koži. U slučaju ekcema i psorijaze koristite ulje jagorčevine koje je bogato masnom linolnom kiselinom.

Za opuštenu kožu - nakapajte u vodu eterično ulje mente ili ruzmarina. Osvežavajuće delovanje nane zbog sastojka mentona podstaći će cirkulaciju, zategnuti kožu i vratiti joj ružičastu boju. Ulje ruzmarina je odlično u borbi protiv perutanja kože.

Za masnu kožu - u blenderu izmiksajte dve zelene jabuke sa kašikom meda, pa smesu preručite u kadu napunjenu toplom vodom i dodajte nekoliko kapi ulja nane. Ova kupka pomoći će da smanjite površinsko lučenje loja, pa će vaša koža trenutno izgledati čisto.

Treći korak - masaža uljem

Završni korak nege kože tela započinjete utrljavanjem nekog aromatičnog ulja, nakon što ste mokru kožu lagano isfrotirali peškirom. U zavisnosti od toga da li želite da se samo opustite, uspavate ili, možda, razbudite, odaberite i ulje kojim ćete sprovesti samomasažu.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online