Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.01.2011.
08:00
smedia.rs A

Koji ste tip telesne građe?

Voleli svoje telo ili ne, vežbama nećete moći da ga u potpunosti promenite. Postoje vežbe za određeni tip telesne građe kojim telo možete da dovedete u sklad. Pronađite svoj tip telesne građe i pročitajte koje vam se vežbe preporučuju.

Vežbanje se uvek isplati

 

 

1. Peščani sat ili „8"


Ovaj tip građe smatra se najženstvenijim. S obzirom na to da vas je priroda obdarila većim grudima i bokovima i uskim strukom, vaš zadatak je vrlo lak. Možete da radite bilo koji oblik kardio vežbi, a u to uključite i vežbe izdržljivosti. Svaki put koncentrišite se na drugu grupu mišića.

Kardio vežbe će vam pomoći da držite telesnu masu pod kontrolom, dok će vam, na primer, dizanje tegova pomoći da držite savršenu ravnotežu između gornjeg i donjeg dela tela. Ukoliko ne želite da dobijete na mišićnoj masi, već samo da učvrstite delove tela, koristite lakše tegove.


Vežbe: sporo trčanje, vožnja biciklom, džamping džeks (vežbe sa skokovima), plivanje, vežbe za bicepse, vežbe za ramena i čučnjevi.

2. „A" oblik


Osobe koje su građene poput slova „A" imaju uža ramena, manje grudi i generalno manji trup, dok je većina njihove mase sadržana u bokovima, zadnjici i butinama.Trebalo bi da izbegavate kardio vežbe kojima dobijate na volumenu mišića u donjem delu tela.

To znači da bi trebalo da izbegavate sve oblike stepera, a da se držite orbitreka. Kad je reč o tegovima, usmerite se na definisanje gornjeg dela tela.


Vežbe: hodanje, lagana vožnja bicikla, vežbe na obritreku, skakanje preko užeta, čučnjevi, sklekovi, podizanje rukama na prečku (ćin-ups), vežbe s tegovima za ramena, leđa i grudi.


3. „H" oblik


Osobe koje su građene poput slova „H", imaju širi struk i ramena, što znači da moraju da se koncentrišu na smanjenje struka. To uključuje kardio vežbe koje uključuju traku za trčanje s nagibom i steper. Tegove koristite za vežbanje donjeg dela tela. Čučnjevi s tegovima su savršena vežba za vas.


Vežbe: vežbe na traci za trčanje s nagibom i vežbe na steperu, različite vrste čučnjeva s tegovima i bez njih, čučnjevi u raskoraku, različite vrste vežbi za trbušne mišiće.


4. Oblik jabuke


Ovaj oblik znači da je srednji deo tela najveći, od grudi, struka, bokova i zadnjice, dok su ramena i noge mršaviji. Ono što bi trebalo da uradite da vaše telo dobije željeni oblik jeste da radite kardio vežbe kojima ćete izgubiti na masi, ali istovremeno da povećate mišićnu masu nogu. Dakle, najbolje vežbe su na steperu i traci za trčanje, dok vežbanje s tegovima ostavite za noge i ramena. Nikako nemojte da zaboravite na vežbe za trbušne mišiće.


Vežbe: svi oblici kardio vežbi za gubljenje telesne težine, dizanje tegova, vežbe za trbušne i leđne mišiće.


5. „V" oblik ili kornet


Ukoliko ste se prepoznali u ovom obliku građe, znači da su vaša ramena šira bar pet centimetara od vaših bokova, što znači da je gornji deo tela širi od donjeg. Vaš cilj bi trebalo da bude što bolje oblikovanje donjeg dela, da bi razlika bila što manja. Što se tiče kardio vežbi, za vas je najbolji steper. Izbegavajte bilo kakve kardio vežbe zbog koji biste mogli da izgubite mišićnu masu na nogama, kao što je na primer orbitrek. Usmerite se na donji deo tela.


Vežbe: vežbe na steperu, traka za trčanje s nagibom ili bez, dizanje nogu, čučnjevi i druge vrste vežbi za noge na spravama s tegovima.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 21:49
cmok. danas mi je rodjendan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online