Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.04.2013.
08:00
Blic A

Samo za bogate Kineze uvodi se "L" klasa

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju sve je spremno za veliki broj premijera. Među njima je i nova, produžena verzija Mercedesove "E" klase sa oznakom "L"" koja je namenjena isključivo kineskom tržištu.

Posebna "E klasa" duža je za 14 cm i nudi više prostora za noge. Ujedno, automobil nudi i rafinisani dizajn sa osetnom dozom prefinjenosti i visokim nivoom standardne opreme. Ujedno, "kineska E klasa" će raspolagati sa tri benzinska motora koji pokrivaju opseg od 150 do 245 KS, sa automatskim menjačem kao standardnim prenosnikom snage.

Na osnovu svega pobrojanog, nova "E klasa" postavlja standarde u segmentu luksuznih vozila. Ova verzija napravljena je sa ciljem da se izađe u susret visokim očekivanjma na kineskom tržištu u pogledu veće udobnosti u odnosu na standardni model. Sa svojih 5.019 mm u dužinu i međuosovinskim rastojanjem od 3.014 mm, produžena verzija je za 140 mm duža od "E klase" koja se prodaje širom sveta. Kao rezultat dobija se 14 cm više prostora za putnike na zadnjoj klupi.

U dizajnerskom smislu, promene su najuočljivije na prednjem delu automobila, gde su redizajnirana svetla, koja su dobila jasno oivičene elemente farova u vidu "četvoro očiju", što je karakterističan dizajnerski potez kada je "E klasa" u pitanju. Kada smo već kod svetala, treba reći da ovi farovi "niskog snopa" poseduju LED dnevne lampe kao standardni deo opreme.

Tu je još i standardna trodimenzionalna rešetka hladnjaka sa prepoznatljivom "Mercedesovom" zvezdom na haubi. I na zadnjem delu vozila primetne su promene. Svetla i branik su doživeli određene dorade, a nova horizontalna LED svetla sa novim izgledom u dve boje naglašavaju širinu automboila i daju mu karakterističan izgled noću.

Po ugledu na eksterijer i unutrašnjost produžene "E klase" odaje utisak prefinjenosti. Materijali, delovi spojeni preciznim spojevima i oštrim krivinama naglašavaju veoma pozitivan utisak o prostranoj unutrašnjosti. Kupcima je na raspolaganju izbor između dva različita drveta (klasično i jasen). Kao šlag na tortu dolaze novi ventilacioni otvori i analogni sat između njih.

Bogatoj kineskoj klijenteli na raspolaganju će biti izbor između luksuznog i sportskog sedana. Ovaj drugi biće opremljen dodatnim "AMG" elementima, poput točkova. Sem standardnih sistema, budućim vlasnicima na raspolaganju će biti i kamera sa uglom posmatranja od 360 stepeni za asistenciju prilikom parkiranja, zatim inteligentni sistem ekonomizacije trošenje energije LED svetala, ekološki start/stop sistem i još dosta toga.


"Mercedes" ne bi bio to što jeste da ne ponudi maksimum i u oblasti bezbednosti. Zbog toga su na ovoj "E klasi" svoje mesto našli "Pri sejf" - preventivni zaštitini sistem sa limitatorom sile zatezanja pojaseva, bočni vazdušni jastuci na svim sedištima i detektor pospanosti vozača, a tu je i unapređeni sistem asistencije vozaču.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online