Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.05.2019.
13:27
S. Đurić - Vesti A

Bićemo i još "uvojničeniji"

Ministarstvo odbrane i Radio-televizija Srbije potpisali su u prostorijama RTS-a ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta i nastavku snimanja pete sezone popularne igrane serije "Vojna akademija". Ističući zadovoljstvo zbog uspešne saradnje na snimanju serije "Vojna akademija", a koja između Ministarstva odbrane, RTS-a i produkcijske kuće Nira pro traje već osam godina, pukovnik Mihailo Zogović se osvrnuo na temelje dobre saradnje pre svega sa RTS-om, kako na informativnom i edukativnom, tako i na zabavnom planu.

Promo
Nove avanture: Scena iz prethodnih sezona

Prema njegovim rečima, o tome najbolje svedoči rekordna gledanost svih zajedničkih projekata ovih institucija. Za peti serijala "Vojne akademije" pukovnik Zogović kaže da će biti "uvojničeniji" od prethodna četiri, što će doprineti dodatnom kvalitetu.

- Osim afirmacije vojničkog poziva, ova serija je važna jer pored zabavnog ima izražen edukativni karakter i značaj, ako znamo da seriju gledaju najmlađi njen značaj je još i veći. Serijom se promovišu pozitivne vrednosti, pre svega vernost otadžbini, hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost, što i jesu neke od vrednosti na kojima se temelji Vojska Srbije. Mislim da će ovaj serijal biti uzbudljiviji od prethodna četiri, jer ćemo u njemu videti dramatizaciju izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka, što u prethodnim serijalima nije bio slučaj - rekao je pukovnik Zogović.

Ukazujući da je peta sezona, kao i prethodne, upravo izraz želje publike da se serija "Vojna akademija" nastavi, reditelj Dejan Zečević rekao je da se i za novih 10 epizoda koje publiku očekuju ulaže veliki trud u svakom smislu.
- Veliki napor ulažemo u produkcionom, organizacionom i kreativnom planu da ova sezona bude posebna i ponudi neke nove atraktivnosti. Da sve one vrednosti o kojima smo govorili, koje su suštinske i najvažnije, ipak prate i neke trendove vezane za moderan televizijski izraz, jer ne želimo da se pojavimo kao retro-projekata, već ćemo pružiti publici jednu modernu sezonu koja će imati vrlo atraktivne sekvence koje će moći da pariraju modernim produkcionim težnjama i potrebama publike - najavio je Zečević.

Prva klapa u Batajnici

Značaj pete sezone popularne serije istakao je i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.
- Ovo je serija koja je značajna za RTS. Mi ovu seriju smatramo kao deo našeg
društveno odgovornog posla i društveno odgovornog ponašanja, što ljudi iz Vojske mogu bliže da objasne šta to u stvari znači i šta je ova serija uradila za promociju vojnih zanimanja - rekao je Bujošević, takođe naglasivši da očekuje veliku gledanost predstojećeg nastavka i najveći broj gladalaca među publikom uzrasta između 13 i nešto više od 20 godina.
U novim epizodama najviše pažnje biće posvećeno profesionalnim izazovima likova koje su gledaoci upoznali u prethodnim sezonama. Snimanje pete sezone biće realizovano u periodu od 1. maja do 1. avgusta 2019. godine, a prva klapa planirana je na aerodromu Batajnica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online