Sreda 08.05.2019.
13:27
S. Đurić - Vesti

Bićemo i još "uvojničeniji"

Promo
Nove avanture: Scena iz prethodnih sezona

Prema njegovim rečima, o tome najbolje svedoči rekordna gledanost svih zajedničkih projekata ovih institucija. Za peti serijala "Vojne akademije" pukovnik Zogović kaže da će biti "uvojničeniji" od prethodna četiri, što će doprineti dodatnom kvalitetu.

- Osim afirmacije vojničkog poziva, ova serija je važna jer pored zabavnog ima izražen edukativni karakter i značaj, ako znamo da seriju gledaju najmlađi njen značaj je još i veći. Serijom se promovišu pozitivne vrednosti, pre svega vernost otadžbini, hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost, što i jesu neke od vrednosti na kojima se temelji Vojska Srbije. Mislim da će ovaj serijal biti uzbudljiviji od prethodna četiri, jer ćemo u njemu videti dramatizaciju izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka, što u prethodnim serijalima nije bio slučaj - rekao je pukovnik Zogović.

Ukazujući da je peta sezona, kao i prethodne, upravo izraz želje publike da se serija "Vojna akademija" nastavi, reditelj Dejan Zečević rekao je da se i za novih 10 epizoda koje publiku očekuju ulaže veliki trud u svakom smislu.
- Veliki napor ulažemo u produkcionom, organizacionom i kreativnom planu da ova sezona bude posebna i ponudi neke nove atraktivnosti. Da sve one vrednosti o kojima smo govorili, koje su suštinske i najvažnije, ipak prate i neke trendove vezane za moderan televizijski izraz, jer ne želimo da se pojavimo kao retro-projekata, već ćemo pružiti publici jednu modernu sezonu koja će imati vrlo atraktivne sekvence koje će moći da pariraju modernim produkcionim težnjama i potrebama publike - najavio je Zečević.

Prva klapa u Batajnici

Značaj pete sezone popularne serije istakao je i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.
- Ovo je serija koja je značajna za RTS. Mi ovu seriju smatramo kao deo našeg
društveno odgovornog posla i društveno odgovornog ponašanja, što ljudi iz Vojske mogu bliže da objasne šta to u stvari znači i šta je ova serija uradila za promociju vojnih zanimanja - rekao je Bujošević, takođe naglasivši da očekuje veliku gledanost predstojećeg nastavka i najveći broj gladalaca među publikom uzrasta između 13 i nešto više od 20 godina.
U novim epizodama najviše pažnje biće posvećeno profesionalnim izazovima likova koje su gledaoci upoznali u prethodnim sezonama. Snimanje pete sezone biće realizovano u periodu od 1. maja do 1. avgusta 2019. godine, a prva klapa planirana je na aerodromu Batajnica.

2024 © - Vesti online