Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2018.
08:16
S. Đurić - Vesti A

Sa Bajagom i Harisom u 2019. godinu

Manifestacija Beogradska zima traje ove godine od 1. decembra do 31. januara, a za doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine nastupiće pevači Saša Kovačević i Haris Džinović, kao i bendovi Bajaga i instruktori i Dejan Petrović Big bend. U noći pred doček, 30. decembra na istom mestu nastupiće Rudimental, SARS, i Stereo MC's, dok će 1. januara na programu od 14 sati biti koncert klasične muzike, a zatim i nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples. U okviru manifestacije Beogradska zima očekuju se nastupi i Nevernih beba, Lene Kovačević i drugih izvođača.

A. Čukić
Momčilo Bajagić Bajaga

Momčilo Bajagić, koji će sa svojim bendom nastupiti u Beogradu 31. decembra rekao je da mu je drago što bend 35 godinu postojanja dočekuje kod kuće.

- Veoma mi je drago što smo deo programa za doček Nove godine ispred Narodne skupštine, zato što to znači da ćemo 35. jubilarnu godinu Bajage i instruktora dočekati kod kuće. Ova godina bila nam je izuzetno uspešna, imali smo mnogo velikih nastupa, od festivala Egzit i Si dens, preko pulske Arene, pa sve do Beogradske arene koja je, na našu sreću, bila rasprodata - kazao je je Momčilo Bajagić Bajaga.

On je dodao da je ovo sjajna prilika za sve on koji nisu uspeli da dođu do karata za koncert u Areni, ali i za sve goste Beograda kojih će, kako veruje, biti mnogo.

- Svi oni moći će zajedno sa nama da uživaju ispred Narodne skupštine. Sistem ozvučenja biće potpuno isti kao na koncertu u Beogradskoj areni, koji se pokazao odlično i po mišljenu publike.
Pevač Haris Džinović naveo je da Beograd već godinama parira svetskim metropolama u svojoj ponudi, ali da tamo nema ovakvih dočeka.

- Zato i dolazi toliko stranaca ovde, uskraćeni su za taj merak - rekao je Haris i dodao da će mu nastup na dočeku Nove godine biti velika čast i izazov.

Zamenik gradonačelika Beograda Goran Vesić istakao je da su za 30. decembar, za koji je program uveden poslednjih nekoliko godina kao uvertira za doček, ovoga puta posvećen mlađoj publici.

- Ove godine prvi put uvodimo i 1. januar. Tada ćemo u dva sata imati koncert klasične muzike gde će natupiti Aleksandar Sedlar, a uveče su planirani koncerti Raste, Gramofondžija i Disciples - kaže Vesić.

Manjifiko i Nele sa Novosađanima

Novi Sad kao Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica kulture u novogodišnjoj noći predstaviće se regionalnim i svetskim muzičkim zvezdama. Na Trgu slobode 31. decembra nastupiće Manjifiko, Nele Karajlić i svetski poznati ruski di džej dvojac Filatov i Karas na centralnom novosadskom Trgu slobode u novogodišnjoj noći 31. decembra. Manjifiko će predstaviti svoje hitove iz filmova "Montevideo, bog te video" i Montevideo, vidimo se!", serije "Senke nad Balkanom", kao i svog poslednjeg albuma "Šarlatan de Balkan", dok će Nele Karajlić posetiocima pružiti energiju sa bine i potpunu zabavu. Organizatori navode da doček ima za cilj slavljenje i promociju novosadske interkulturalnosti. Doček će biti realizovan na teritoriji grada Novog Sada u dva termina, 31. decembar 2018. i 13. januar 2019. godine.

"Trg bajki" i "Božićno seoce"

Goran Vesić je istakao da je posebno ponosan što će veći deo programa u ta dva meseca biti namenjen deci, kao što je "Trg bajki" ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić", "Trg otvorenog srca" i "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save, kao i tradicionalno bogat sadržaj na Trgu Nikole Pašića. Upitan za to koliko novaca će Grad uložiti u dvomesečni program, a koliko će zaraditi Vesić kaže da će se tačni podaci znati kada se sve završi, u februaru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online