Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.05.2018.
12:12
Vestionline A

Ateist rep u Barutani: Rođendanski koncert u čast publike

Kultna pank rok grupa Ateist rep (Atheist Rap) proslaviće 29. rođendan koncertom u Barutani 19. maja, od 21 čas.

Promo (Strangefear)
Ateist rep

Te večeri biće ispunjene dugogodišnje želje publike jer će na jednom mestu čuti sve pesme sa prva tri albuma, zahvaljujući čijoj autentičnosti su i postali prepoznatljivi u Srbiji i širom regiona. To su izdanja "Maori i crni Gonzales" (1993), "Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete" (1995) i "II liga zapad" (1998). 

Među njihovim pesmama iz devedesetih godina prošlog veka, pored legendarne trilogije - "Blu trabant", "Wartburg limuzina" i "Car core", nalaze se "Ljubav", "Štrikanje", "Sarajevo", "Pomoćni đubre", "U zmajevom gnezdu", "Ora je pravi način da...", "Godina kulture", "Odlazim", "Grill 13", "Ja sam video video", "Fatamorgana", "Felićita", "Letnji hit", "Zapadna Evropa", "Slaughteru Nietzsche…", "Dr. Pop" i druge. 

Ovi novosadski pankeri, prepoznatljivi po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima, koji iza sebe imaju ukupno šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana, pred nastup u Barutani poručuju da koncert posvećuju svima koji su uz njih skoro tri decenije. 

- Da nas ne bodre tokom svih ovih 29 godina, mi ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo samo pesme sa prva tri albuma, uz koje smo odrastali i koje su pomogle nama, a verujemo i publici, da lepše i lakše preživimo krizne i ratne godine. Dvadeset godina je prošlo od objavljivanja trećeg albuma, ozbiljna je to vremenska distanca. Tokom nedavno održane evropske turneje "No borders tour" prilazili su nam ljudi koji žive u dalekom inostranstvu i govorili su nam da će doći na naš beogradski koncert. Tek smo tada shvatili koliko je ideja o ovakvom koncertu zapravo značajna. Biće to za nas, a verujemo i za publiku, vrlo poseban koncert, koji će nas sećanjem vratiti u neko srećnije vreme kada smo zajedno bili svi, koje nijedna slika, nijedna pesma ne mogu vratiti.

Inače, tokom jeseni fanove grupe Ateist rep očekuje split LP ploča sa Defenders of the Universe, na kojoj će se naći po šest pesama oba benda. Saradnja ovih sastava traje godinama, a članovi nemačke grupe učestvovali su u sve tri prethodne evropske turneje.

Kapije Barutane u subotu se otvaraju u 20 časova. Karte za rođendanski koncert grupe Ateist rep, u produkciji "Strangefear"-a, nalaze u prodaji po ceni od 800 dinara, a mogu se kupiti preko prodajnih mreža "Eventim" i "Gigstix". 

FB event: https://www.facebook.com/events/163105277592181 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online