Četvrtak 17.05.2018.
12:12
Vestionline

Ateist rep u Barutani: Rođendanski koncert u čast publike

Promo (Strangefear)
Ateist rep

Te večeri biće ispunjene dugogodišnje želje publike jer će na jednom mestu čuti sve pesme sa prva tri albuma, zahvaljujući čijoj autentičnosti su i postali prepoznatljivi u Srbiji i širom regiona. To su izdanja "Maori i crni Gonzales" (1993), "Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete" (1995) i "II liga zapad" (1998). 

Među njihovim pesmama iz devedesetih godina prošlog veka, pored legendarne trilogije - "Blu trabant", "Wartburg limuzina" i "Car core", nalaze se "Ljubav", "Štrikanje", "Sarajevo", "Pomoćni đubre", "U zmajevom gnezdu", "Ora je pravi način da...", "Godina kulture", "Odlazim", "Grill 13", "Ja sam video video", "Fatamorgana", "Felićita", "Letnji hit", "Zapadna Evropa", "Slaughteru Nietzsche…", "Dr. Pop" i druge. 

Ovi novosadski pankeri, prepoznatljivi po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima, koji iza sebe imaju ukupno šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana, pred nastup u Barutani poručuju da koncert posvećuju svima koji su uz njih skoro tri decenije. 

- Da nas ne bodre tokom svih ovih 29 godina, mi ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo samo pesme sa prva tri albuma, uz koje smo odrastali i koje su pomogle nama, a verujemo i publici, da lepše i lakše preživimo krizne i ratne godine. Dvadeset godina je prošlo od objavljivanja trećeg albuma, ozbiljna je to vremenska distanca. Tokom nedavno održane evropske turneje "No borders tour" prilazili su nam ljudi koji žive u dalekom inostranstvu i govorili su nam da će doći na naš beogradski koncert. Tek smo tada shvatili koliko je ideja o ovakvom koncertu zapravo značajna. Biće to za nas, a verujemo i za publiku, vrlo poseban koncert, koji će nas sećanjem vratiti u neko srećnije vreme kada smo zajedno bili svi, koje nijedna slika, nijedna pesma ne mogu vratiti.

Inače, tokom jeseni fanove grupe Ateist rep očekuje split LP ploča sa Defenders of the Universe, na kojoj će se naći po šest pesama oba benda. Saradnja ovih sastava traje godinama, a članovi nemačke grupe učestvovali su u sve tri prethodne evropske turneje.

Kapije Barutane u subotu se otvaraju u 20 časova. Karte za rođendanski koncert grupe Ateist rep, u produkciji "Strangefear"-a, nalaze u prodaji po ceni od 800 dinara, a mogu se kupiti preko prodajnih mreža "Eventim" i "Gigstix". 

FB event: https://www.facebook.com/events/163105277592181 

2020 © - Vesti online