Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.03.2017.
18:01
D. Petrović - Vesti A

Ukrajina ostaje bez Evrosonga?!

"Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin Evrosonga 2017. ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije", izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

youtube.com/ Eurovision Song Contest 1,3
Julija Samojlova još uvek ne zna "statu" na Eurosongu


- Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Duboko žalim što se Evrovizija koristi za političke igre - rekla je Deltenre u intervjuu za švajcarski list "Blik", a prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da Evrosong nije za "huškanje ljudi jednih protiv drugih" i zapretila da će uvesti sankcije Ukrajini.

Ona je istakla da EBU vodi razgovore sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grojsmanom kako bi se pronašlo "mirno rešenje" za aktuelni problem.

Ukoliko EBU zbog političkih igrica u Kijevu zaista oduzme Ukrajini pravo da bude domaćin takmičenja, biće to presedan u 62 godine dugoj istoriji najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.

youtube.com/Today Tomorrow
Pregovaramo: Ukrajinski premijer Vladimir Grojsman

Skandal je izbio kad su ukrajinske vlasti zabranile ruskoj predstavnici Juliji Samojlovoj ulazak u Ukrajinu jer je imala koncert na Krimu.

Rusiji je ponuđeno da na takmičenju učestvuje "na daljinu" ili da pošalju podobnijeg kandidata, što su Rusi odbili.

EBU je u početku pokušao da smiri strasiti, čak su u saopštenju istakli da "moraju da poštuju lokalne zakone zemlje domaćina..."

Međutim, Indgrid Deltenre je konačno jasno i glasno stavila do znanja da je uplitanje politike u Evrosong nedopustivo, i da Ukrajinci moraju da se ponašaju u skladu s propozicijama takmičenja, a ne da sami donose nova pravila kako im se prohte.

Uplitanja politike u najveće evropsko muzičko takmičenje bilo je je i ranije, ali mnogo diskretnije.

Prvi put u istoriji se dogodilo da zemlja domaćin određuje ko će predstavljati drugu državu i postavlja uslove u vezi s takmičarima.

U evrovizijskim krugovima uveliko se raspravlja i šta će biti ukoliko EBU ostane pri svojim stavovima i zaista oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja.

Verovatno da postoji rezervna varijanta, posebno što je do početka takmičenja ostalo nešto više od mesec dana.

Koncert u Amsterdamu

U okviru promocije predstojećeg Evrosonga u subotu, 8. aprila, u Amsterdamu biće održan tradicionalni predevrovizijski koncert na kome će učestvovati ovogodišnji takmičari.

Oni će fanovima predstaviti pesme s kojima će se takmičiti.

Karte za ovaj koncert rasprodate su u roku od pola sata, a domaćini manifestacije u Amsterdamu biće holanski evrovizijski komentatori Kornald Mas i Selma, koja je predstavlja Island na Evrosongu 1999. i 2005. godine.

Tamičari će imati priliku da se međusobno upoznaju i druže, ali i da razgovaraju sa predstavnicima sedme sile.

Za manifestaciju u Amsterdamu se akreditovalo više od 200 novinara iz cele Evrope.

Inače, ovogodišnji Evrosong trebalo bi da bude održan od 9. do 13. maja u Kijevu, osim ako EBU ne odluči drugačije.

R'n'B verzija srpske pesme

U susret predevrovizijskoj turneji u nekoliko zemalja, Tijana Bogićević i njen tim pripremili su novu verziju pesme "In Too Deep"
sa specijalnim gostom - njenim suprugom. Srpska pesma je tako dobila svoju r'n'b verziju, koju je Tijana otpevala uživo sa mužem Markom Robertsonom, poznatijim pod imenom Sing-Sing. Američki pevač i Tijanin suprug član je King Of Hearts benda iz Sjedinjenih Američkih Država.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online