Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.11.2016.
01:45
D. Petrović - Vesti A

Golotinja mamac za publiku

Već danima tema broj jedan u srpskim medijima je žestoka scena seksa u seriji "Ubice mog oca". Glavni akteri su Tijana, koju igra Jelisaveta Orašanin i njen kolega Peđa Bjelac, koji tumači lik ministra policije. Po mnogima je ovo jedna od najbolje odglumljenih scena seksa u srpskim serijama.

A. Čukić
Sve za ulogu: Jelisaveta Orašanin
Nema tu erotike: Peđa Bjelac

- Mi smo profesionalci, ja to nisam gledao erotski, niti emotivno. Snimati scene seksa je nekako čudan osećaj - rekao je Bjelac.
Golišava u ovoj seriji, takođe u sceni seksa pojavila se i Nina Janković, kojoj ovo nije prvi put da se skine pred kamerama. Naga se pojavila već u svojoj prvoj većoj ulozi u filmu "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića u kome glumi slikarku Valeriju.
Golotinja i scene seksa uvek su bile "začin" za srpske filmove i način da se gledaoci privuku u bioskope. Prva koja se potpuno obnažila na filmu bila je Eva Ras u ostvarenju "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" Dušana Makavejeva iz 1967. godine. I danas Eva rado priča o toj sceni zbog koje je postala tema domaćih, ali i svetskih medija.
- Nikada se nisam pokajala zbog te scene, a i zašto bih kad je taj film zadivio planetu. Moj lik u filmu "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" je "Njujork tajms" opisao rečima: "Nova zvezda ukazala se na istoku, njeno ime je čistota erotike, Eva Ras je simbol jedinstvene lepote savremene evropske žene!"
Stekla sam popularnost i van granica tadašnje Jugoslavije. Svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležim, a crna mačka skače na krevet i ugnezdi se na mojoj zadnjici, pa se umiva i prede - priča Eva
Film "Haloa - praznik kurvi" u režiji Lordana Zafanovića imao je jednu od najeksplicitnijih scena seksa u istoriji naše kinematografije, a Neda Arnerić je za ulogu Majre nagrađena i Zlatnom arenom.
- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što privatno tada još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - pričala je kasnije Neda Arnerić.

To je deo zanata: Neda Arnerić

Savina seks simbol

Posle uloge u filmu "Čudo neviđeno" reditelja Žike Nikolića, Savina Geršak je od anonimne lepotice postala najseksepilnija glumica ikad. Golišava u filmu Sevina je na kolena bacila sve muškarce, a ona postala neprikosloveni seks simbol. Posle snimljenih nekoliko filmova ova lepotica je "nestala". Zapravo, odselila se u Italiju gde je završila fakultet i posvetila se psihologiji. Udala se za slikara s kojim ima dvoje dece, a glumačka karijera ostala joj je samo lepa uspomena.

Erotika u "Lepoti poroka"

Gotovo da nema srpske glumice koja se pre ili kasnije nije obnažila na filmu. Tanja Bošković prvu put se skinula za potrebe filma "Sablazan" kada se kao od majke rođena kupa u reci. Nekoliko godina kasnije ponovo se obnažila u filmu "Čovek sa četiri noge" i postala predmet snova mnogi tadašnjih muškaraca. Stidljiva nije bila ni Mira Furlan koja koja je svoje draži prvo pokazala u filmu "Horvatov izbor", a potom i u ostvarenju "Lepota poroka" Živka Nikolića koji je poneo epitet najerotičnijeg filma jugoslovenske kinematografije. Prema nekim nezvaničnim podacima, ovaj film je u bioskopima videlo gotovo milion gledalaca.

I Seka Sablić je u svojoj glumačkoj biografiji zabeležila erotsku scenu u filmu "Maratonci trče počasni krug". Ona se prvo gola okupala u reci, a potom je imala scenu seksa sa Borom Todorović koji zapanjenom Bogdanu Dikliću koji glumi Mirka na pitanje: "Šta to radiš, kume", odgovara: "I ti ćeš, kume, samo sutra."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online