Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.10.2016.
23:23
S. Đurić - Vesti A

Uz ovacije "lebdim" na sceni

Upornim radom i kvalitetnim pesmama koje sam komponuje, Sergej Ćetković (40) izborio se za svoje mesto na estradnom nebu. Za njegove koncerte uvek se traži karta više, iznose se pomoćna sedišta, a on kao da je uvek iznenađen interesovanjem publike.

V. Sekulić
Majstor za balade: Sergej Ćetković

- Trema uvek postoji, barem kod mene. Sećam se mog prvog koncerta u Centru Sava pre tačno 10 godina kada sam čuo samo svoje srce koje tuče u grudima dok sam čekao da izađem pred publiku. Imati tremu za mene je dobro, jer to govori da mi je stalo do posla kojim se bavim. Onog trenutka kada ne budem imao tremu i kada mi bude svejedno, znaću da mi nije više stalo. Čim kročim na scenu, tu sam svoj na svome. To je kao kad iskočite iz aviona i oslonite se samo na padobran. U mom slučaju to je moj glas i želja da što lepše "sletim" na zemlju, da svi budu zadovoljni - iskren je Ćetković. On priznaje da mu je uvek čudno kada ga publika dočeka burnim aplauzima, ovacijama i da se na to nije navikao.

- Čudan je osećaj, ali mi daje toliko dobre energije da sam tokom koncerta, čini mi se, centimetar-dva odvojen od zemlje, kao da "lebdim". I sada posle toliko koncerata koje sam imao u karijeri, trudim se, možda, i više nego ranije, dokazujem i živim za svaki trenutak nastupa da bude što jači, emotivniji, bolji - kaže popularni pevač, koji veruje da će domaća pop muzika opstati uprkos trenutno lošijoj situaciji na muzičkoj sceni.

- Na nama pevačima i autorima je da se borimo, jer ako mi dignemo ruke sve ono što nije kvalitetno, što ne valja imaće prođu kod publike. Jednom je Masimo Savić rekao da ti na koncert ne dolazi onaj ko neće, već oni koji te vole. Toga se i ja držim. Imam svoju publiku, uzdam se u njih, jer oni znaju šta je dobro, a šta nije, znaju da naprave razliku.

Sergej je član žirija muzičkog takmičenja za decu Pinkove zvezdice i priznaje da nije lako.
- Ima mnogo talentovane dece, mada nije uvek stvar talenta, već se neko prosto rodi za ovaj posao. Prepoznate ga jer koketira sa kamerama, ponaša bez ikakve treme, iako je mnogima to prvi javni nastup. U međuvremenu ću postati malo stroži i objektivniji, ali ću se truditi da nađemo onoga ko je zaslužio da bude zvezda. Jedino mi smeta što mi se čini da roditelji imaju veća očekivanja od dece i treba im objasniti da je to samo zabava.

Živimo u teškom vremenu

Posle tri godine pauze Sergej će ponovo zapevati pred Beograđanima, i to 14. i 15. oktobra u Centru Sava. Iako je imao već dva nastupa u Areni, ovog puta ponovo se odlučio za manju koncertnu dvoranu. Zašto?

- Nisam tip koji pati za velikim prostorima. Bolje dišem i bolje se snalazim u manjim i intimnijim prostorima kada imam publiku ispred sebe. I onda se možda i više trudim da se posvetim njima. Prošlo je tačno 10 godina od mog prvog koncerta u Centru Sava kad sam imao tri nastupa zaredom. Sledeći put ih je bilo pet u nizu, sada dva. Bez namere da budem lažan i neiskren, jedan ali vredan koncert za mene je privilegija, i trudim se da uživam u tom trenutku - kaže Ćetković i objašnjava zašto sada, možda, i nije pravi trenutak za nastup u Areni. Napunio bi on opet najveću halu na Balkanu, ali...

Beograd - Novi Sad - Zagreb

Uoči koncerta u Beogradu Sergej je objavio i spot za novu pesmu "Nek te ljubav dočeka". Posle Beograda, sledi koncert u Novom Sadu 23. oktobra, a 5. novembra po drugi put u karijeri zapevaće u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski".
- Smatrao sam da je dobar trenutak da publika čuje novi singl. Iznenadila me je količina emocija koju sam uspeo da utkam u ovu pesmu. Pesma odiše zrelošću i ima lepu i jasnu poruku - kaže Sergej.

- Realno, vreme u kome živimo je jako teško. Nema toliko novca da bi ljudi mogli sebi sve da priušte. Što se tiče nas pevača ko hoće da radi uvek ima posla, definitivno. A najteže u ovom vremenu, ako se baviš nekim poslom nalik mom, jeste da održiš svoj nivo i da nekako iz godine u godinu ne propadaš. I to je poenta cele priče. Moraš da budeš onako kako si se predstavio publici prvi put - smatra Ćetković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online