Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.05.2016.
21:22
D. Petrović - Vesti A

Sanja može sve da iznenadi!

Do početka 61. Evrosonga u Stokholmu ostalo je još svega tri dana. Atmosfera u Gloub areni je uzavrla, svakodnevne probe su privukle veliku pažnju medija, a svaka delegacija pokušava da zauzme što bolju startnu poziciju uoči početka najvećeg evropskog muzičkog tamičenja. Sanja Vučić, koja predstavlja Srbiju sa numerom "Gudbaj," posle prve probe imala je i prvo, neformalno upoznavanje sa predstavnicima medija. Razgovor je vodio Jovan Radomir, švedski novinar srpskog porekla i moderator pres konferencija.

A. Čukić
Srpska predstavnica na Evroviziji: Sanja Vučić

- Sanja je totalno očarala novinare svojim šarmom, izuzetno jakim vokalom i perfektnim znanjem engleskog jezika. Imala je prvu probu na bini Gloub arene i ta proba je sjajno prošla. Mnoge kolege pričaju o njoj, pa me ne čudi što su novinari koji su glasali posle prve probe svih učesnika Sanji dodelili visoko četvrto mesto - kaže Jovan Radomir, novinar SVT
za "Vesti".

Vi ste u Evrosong uključeni već skoro deceniju i po. Na osnovu vašeg iskustva, kakve su Sanjine šanse na ovogodišnjem takmičenju?

- Ne bih se bavio kalkulacijama i prognozama, ali Srbija ove godine ima jaku pesmu i devojku sa izuzetnim vokalom, pa verujem da će se Sanja plasirati u finale. A šta će biti posle toga kada Evropa bude glasala, vrlo je neizvesno. Mnoge stvari biće jasnije posle nastupa u polufinalima jer tek tada uživo svaka zemlja može da pokaže sve svoje boje, a Sanja sav svoj raskošni pevački talenat. Verujem da ona može da iznenadi, ima šarm, harizmu i jaku pesmu, pa je sve moguće.

Impozantna bina

Stokholm ovih dana živi u evrovizijskom ritmu. Najveća gužva je u Gloub areni u kojoj diminira impozantna bina, koja će gledaocima dočarati svu raskoš Evrosonga. U postavljanju bine učestvovalo je 250 ljudi, među kojima su bili stručnjaci za rasvetu, ozvučenje, kameru... Temeljni Šveđani ništa nisu prepustili slučaju, sve se proverava više puta kako bi od utorka sve funkcionisalo savršeno. Temelj scene sagrađen je od 230 metara LED ekrana , a ugrađeno je 330 svetlosnih instalacija. Sve to daje mogućnost reditelju da se maksimalno poigra sa scenom i učesnicima.

Ko je po vašem mišljenju favorit na ovogodišnjem takmičenju?

- Ne bih se bavio time jer je ove godine, čini mi se, nešto teže nego prethodnih baviti se bilo kakvim prognozama. Mnogo se priča o predstavniku Francuske, Australija takođe ima dobru pesmu, a ja ne bih otpisao ni Srbiju, koja može da iznenadi i pomrsi mnoge račune. U svakom slučaju, žiri i publika su ti koji će na kraju odlučiti o pobedniku - kaže Jovan.

I sama Sanja Vučić ne želi da se bavi prognozama, već se trudi da kako na sceni, tako i van nje Srbiju predstavi na najbolji način. Ima brojne obaveze, pa često ne stiže ni da jede, a dan joj je ispunjen i kratak da bi sve postigla.

- Ne želim ništa da prognoziram i prejudiciram jer sam sujeverna. Svi u srpskom timu smo optimisti, najvažnije da sve prođe kako treba i da Srbiju predstavimo na najlepši mogući način. Do sada sam dobila mnogo komplimenata, posebno za interpretaciju pesme što mi izuzetno prija - kaže Sanja, koju su brojni novinari iz celog sveta već proglasili za najšarmantiju učesnicu ovogodišnjeg Evrosonga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online