Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.05.2016.
07:46
D. Petrović - Vesti A

Sanja blistala na crvenom tepihu

U utorak uveče u Gloub areni u Stokholmu počinje 61. Evrosong na kome učestvuju predstavnici 42 zemlje.

N. Đurović
Šarmantna: Sanja Vučić

Takmičenje i prvo polufinale večeras otvara Finska, a za ulazak u finale nadmetaće se 18 zemlja. Od bivših jugoslovenskih republika na sceni će se naći Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a osim zemalja učesnica pravo na glasanje večeras imaju publika i žiri iz Švedske, Francuske i Španije.

Drugo polufinale na kome će se pod rednim broj šest nadmetati i srpska predstavnica Sanja Vučić sa numerom "Gudbaj" na programu je u četvrtak 12. maja. Za plasman u finale koje se održava u subotu 14. maja nadmetaće se takođe 18 zemalja, između ostalih i Švajcarska, Makedonija, Australija, Slovenija, Danska, Norveška... Pored publike i žirija iz zemalja koje se takmiče pravo na glasanje imaju i Nemačka, Italija i Velika Britanija. Direktan plasman u finale ima velika petorka - Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija, kao i domaćin Švedska.

Tradicionalno, svečana ceremonija otvaranja Evrosonga održana je u nedelju uveče u Gradskoj kući u Stokholmu. Crveni tepih u dužini od 95 metara bio je postavljen ispred dvorca švedskog kralja, a velelepnim tepihom su prošetali predstavnici sve 42 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja.

- Atmosfera je bila fantastična. Sve je odisalo glamurom kao da je u pitanju Oskar. Nakon šetnje crvenim tepihom ispred kraljevog dvorca, gosti su u najnovijim volvoom prevezeni do Gradske kuće gde je usledio zvaničan deo programa. Goste je dočekivao gradonačelnik Stokhloma Karin Vangard, dok je 61. Evrosong zvanično otvorio Jon Ola Sand, supervizor Evrosonga. Inače, sama ceremonija održana je u zlatnoj sali gde se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade - kaže za "Vesti" Jovan Radomir, švedski novinar srpskog porekla koji je uživo sa koleginicom komentarisao crveni tepih i ceremoniju otvaranja.

Kako se naša Sanja Vučić snašla na crvenom tepihu?
- Odlično, ona je devojka koja jednostavno pleni svojom pojavom i harizmom. Stalno je nasmejana i ume sa novinarima, što je jako bitno. Ona se sprijateljila sa predstavnikom Izraela i njih dvoje su već uradili duet "Ajde bre" koji će predstaviti ovih dana - dodaje Radomir.
Nakon zvanične ceremonije otvaranja usledili su nastupi svih švedskih pobednika na Evrosongu - od Mansa Zelmerlova do Loren, Karole, Karlote Pereli i Ričarda iz grupe Hirous, dok je Bjorn Ulvaeus iz ABBA održao sjajan govor. Ranije, tokom dana bila je parada zastava sve 42 zemlje učesnice ovogodišnjeg Evrosonga koje su na jarbol podignute uz muziku Švedske garde koji je jedan od najstarijih pukova na svetu.

Muzej ABBA

Predstavnici Evropske radio-difuzne agencije ispred muzeja ABBA u Stokholmu pozdravili su stotine gostiju na otvaranju izložbe koja je posvećena Evrosongu. Pod imenom "Dobro veče, Evropo" slavi se istorija najdužeg televizijskog muzičkog takmičenja na svetu koje je po prvi put održano 1956. godine u Švajcarskoj. Izložbu su otvorili Bjorn Ulvaeus iz ABBA i Mans Zelmerlov koji je prošle godine na Evrosongu u Beču doneo još jednu pobedu Švedskoj.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Glasajte za Tijanu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online