Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.03.2016.
08:30
Z. Mirković - Vesti A

Koncert "dugmića" na svetskom nivou

Dvorana Piramida bila je ispunjena do poslednjeg mesta, publika je bila prezadovoljna koncertom, kao i članovi benda koji posebno hvale organizatora Fikreta Vukalića Fantoma.

Prepuna dvorana Piramida u Beču

Bijelo dugme održalo je u subotu uveče koncert za pamćenje, koje će ostati u sećanju ne samo publici, već i zvezdama koje su nastupale. Bečka dvorana Piramida bila je pretesna da primi sve fanove Bijelog dugmeta. Dvorana je bila popunjena do poslednjeg mesta, sa više od 8.000 ljudi, a kako prenose reporteri "Vesti", dosta obožavalaca je ostalo ispred dvorane.

- Za nastup Bijelog dugmeta vladalo je ogromno interesovanje, više nego za bilo koji koncert do sada - rekao je organizator koncerta i menadžer Fikret Vukalić Fantom.

Najpre je Goran Bregović na binu izašao sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane kako bi zagrejao publiku. Zatim se na bini pojavio Alen Islamović, koji je publiku doveo do delirijuma, a posle njega zapevao je i Mladen Vojičić Tifa. Oni su na noge podigli publiku koja je došla na ovaj koncert, ne samo iz Beča, već cele Austrije, ali i iz Danske, Švedske, Norveške, Švajcarske, Slovenije, Bugarske, Poljske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i mnogih drugih zemalja.

Publika je bila prezadovoljna nastupom Bijelog dugmeta, na šta ukazuju izjave fanova koji kažu da nikada nisu do sada imali priliku da dožive svoje idole na tako lep način, uz odličan zvuk.

- Koncert je bio na svetskom nivou - kaže Dejan Pavlović iz Inzbruka, a Dragana Živanović iz Beča naglašava da je uživala u svakoj pesmi, te da je prezadovoljna što je videla pevače Bijelog dugmeta kako pevaju zajedno. Zadovoljni su bili i članovi 'dugmića' koji ne kriju da su bili oduševljeni nastupom u Beču i reakcijom publike.

Rekordan broj gostiju

Članovi Bijelog dugmeta posebno su pohvalili menadžera Fantoma za odličnu organizaciju koncerta, koji se može meriti sa nastupima svetskih zvezda. Kada su se ugasila svetla u dvorani, pred početak nastupa, publika je upalila svoje mobilne telefone, koji su bleštali u tami, i na osnovu čega se videlo da je u Piramidi nadmašen svaki rekord po broju gostiju. Takođe, publika je nosila i brojne zastave bivše Jugoslavije, a sve je bilo u duhu nekadašnje zajedničke države, iako su u publici bili pripadnici različitih generacija.

- Ovo je nezapamćen koncert. U životu nam se u karijeri dešavaju dobre i loše stvari, od kojih neke pamtimo, a neke zaboravljamo. Ovaj koncert ćemo svakako pamtiti celog života - kazao je Bregović završavajući nastup.

I Alen Islamović je za "Vesti" rekao da je koncert u Beču bio jedan od najbolje organizivanih u nizu koncerata Bijelog dugmeta.

- Zvuk je bio fenomenalan. Mi, što smo stariji, sve smo zahtevniji kada je reč o zvuku, a ovde je bio izvrstan - kazao je Islamović i naglasio da je publika odlično reagovala na njihove pesme.

- Vidimo da nove generacije počinju da prate Bijelo dugme. To je još jedan pokazatelj da Dugme neće u penziju. Iako smo spremni za penziju, publika nam ne da da odemo - dodaje Islamović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online