Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.02.2016.
08:33
S. Đurić - Vesti A

Kofer spreman za Los Anđeles

Medijska bura povodom koncerta Marije Šerifović (31) koji je zakazan za 25. mart u Narodnom pozorištu u Beogradu se ne stišava, a koplja se lome među samim glumcima. I dok se jedni poput Gorice Popović oštro protive da ona zapeva na sceni nacionalnog teatra, drugi u tome ne vide ništa loše.

Z. K. Munja
Zvezda se rađa: Marija Šerifović

- Ne vidim u čemu je problem. Neka je, nek peva. Narodno pozorište je otvoreno za sve. Kad je mogao Đorđe Balašević, što ne bi mogla Marija Šerifović?! Ići ću na koncert i ne mislim da mi je Marija ukrala scenu što neću jedno veče igrati predstavu. Ona je fenomenalna pevačica. Bilo bi strašno da neka rijaliti zvezda igra u Narodnom pozorištu, ali to se nikada neće dogoditi. Mislim da je od koncerta Marije Šerifović mnogo veći problem to šta se radi prema Narodnom pozorištu - rekla je glumica Radmila Živković.

U ovu bitku među glumcima Marija Šerifović ne želi da se upliće.
- Ne želim da komentarišem. Da sam želela, već bi se oglasila i komentarisala - kaže Marija za "Vesti".

Evrovizijska pobednica i jedna od najcenjenijih srpskih pevačica poslednjih godinu i po dana živi na relaciji Beograd - Los Anđeles.

- Sad uglavnom "živim u koferu", tako da ću sa zadovoljstvom u nekoj pauzi da skoknem do Los Anđelesa. To je grad koji me oduvek privlačio. Pre svega, klima mi odgovara i osećam se prijatno. Imam svoja mesta gde odlazim, prijatelje. Dakle, na ovom delu planete zarađujem, a tamo odmaram dušu i trošim pare - kaže Marija koja je posle višegodišnje pauze zakazala koncertnu turneju u regionu, a u pojedinim srpskim gradovima nastupiće prvi put.

- Krećem sa nastupima u Srbiji. Prvi put ću pevati u mnogim gradovima: u Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Subotici, Nišu, Smederevu, Vršcu. U tim gradovima nikada nisam pevala i baš se radujem tim nastupima.

Nagrada "Vesti"

Mariji Šerifović uručene su nagrade "Vesti". Naime, ona je u tradicionalnoj anketi našeg lista izabrana za pevačicu godine po izboru kolega pevača, a njena pesma "Pametna i luda", koju je napisao i komponovao Bane Opačić, proglašena je za hit godine i po izboru pevača i naših čitalaca.
- Radujem se kada dobijem nagrade bilo koje vrste, mada više ne znam gde ću sa njima. Ali, svakako mi je drago. Navikla sam od malih nogu da skupljam nagrade. Hvala kolegama i čitaocima "Vesti". Baš mi se sviđa kako izgledaju vaše nagrade - rekla je Marija Šerifović.

Član ste žirija Zvezda Granda. Kakva je atmosfera na snimanju?
- Opuštena. Zvuči kao fraza, ali svi smo velika porodica i zaista to jesmo. Tokom pauze sednemo za isti sto i ručamo, pa se osećam kao da sam sa porodicom jer za mene je obrok nekako intiman čin i ne jedem sa svakim. Svi se dobro slažemo, a celokupan projekat je interesantan.Ova takmičenja su dobra šansa i prilika za mlade ljude.

Da li je danas teško naći dobru pesmu?
- Jeste. U današnje vreme hiperprodukcija je baš uznapredovala, a objavljuje se nekoliko desetina pesama praktično nedeljno, pa sami autori ne znaju više šta da izmisle. S druge strane, sve je manje dobrih interpretatora, pa samim tim oni imaju sve manje šanse da se potrude i urade nešto što je dobro.

Kako se postaje zvezda?
- Zvezda se rađa.

Kako vam izgleda današnja muzička scena?
- Šta ja znam?! Onako.

Pregovori sa Čolom

Pojedini glumci koji su protiv Marijinog koncerta smatraju da bi njen nastup bio degradacija ustanove kulture od nacionalnog značaja. Međutim, Dejan Savić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta ne misli tako.
- Marija nije bandoglava osoba i taj program će biti prilagođen. Neće biti ozvučenje koje se koristi u halama, neće biti plesačica i slično. Osim toga, razgovarali smo i o anplagd koncertu Zdravka Čolića, ali se još nismo dogovorili, što ne znači da se tako nešto neće dogoditi. Narodno pozorište nikad neće ići ispod zacrtanog nivoa, a najlakše je sedeti i ne raditi ništa - poručuje Savić.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online