Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.09.2015.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Džet-set u potrošačkoj trci: Zvečke s dijamantima

Zaštitni znak holivudskih zvezda su glamur, sjaj, bogatstvo. Velika zarada vuče na veliku potrošnju, troše nemilice, pa i na gluposti. Tako novac najčešće ostavljaju u skupim buticima, kod plastičnog hirurga, u spa centrima...

Tanjug/AP
Dženifer sa decom

Za Dženifer Lopez kažu da je tipična diva sa nerazumnim zahtevima i očekivanjima. Teška je oko 300 miliona dolara. Neobični zahtevi ove pevačice i glumice pred nastupe postali su već legendarna stvar. Kako prenosi "Dejli miror", Dženifer ne štedi ni na svojoj deci.

Kada je rodila blizance Maksa i Emu, prosledila je svom osoblju neobične zahteve. Angažovala je terapeuta da se dečja soba oboji u zdrave nijanse, zatim je naručila 600 pamučnih prekrivača iz Egipta, zvečke sa ugrađenim dijamantima, kao dva i šetlandska ponija.

Dečje sobe su ofarbane u mornarskoplavu i svetloplavu boju, koje navodno utiču na razvoj inteligencije. Džej Lo je angažovala i profesionalnog masera za bebe koji je dolazio jednom ili dvaput nedeljno. Takođe, plaća i 600.000 dolara za tim telohranitelja koji vode računa o njenoj deci u svakom momentu.

Ova atraktivna holivudska dama vodi računa i o tome da se na bitnim javnim događajima ne pojavi u istoj odeći u toj meri da je čak i napravila detaljnu digitalnu arhivu odevnih kombinacija. Svaki odevni predmet označila je bar kodovima koji joj nepogrešivo saopštavaju kada, gde, kojim povodom i uz koji modni dodatak ga je nosila.

Reuters
Tamara Eklston

Kristalna kada

Svetski mediji preneli su prošle godine vest da je Tamara Eklston, ćerka četvrtog najbogatijeg čoveka u Velikoj Britaniji Bernija Eklstona, kupila najskuplju kadu za kupanje na svetu. Poznata bogatašica nije žalila da potroši 1,6 miliona dolara za novi luksuz u svom kupatilu. Kada je napravljena iz jednog komada kvarca, koji je pronađen u amazonskim kišnim šumama. Tamarina sestra Petra nedavno je kupila najskuplju kuću u Americi, nazvanu Manor. Kuća je koštala 150 miliona dolara.

Reuters
Toni Brekston

Dug hotelu

Toni Brekston toliko troši novac da je dva puta morala da proglasi bankrot. Prvi put previše novca je potrošila na dekoraciju svog doma. Bankrotirala je 1998. godine, kad joj je zaplenjena sva imovina, uključujući i prestižne muzičke nagrade, među njima i pet Gremija. Zatim je uspela da se oporavi i napravi uspešan povratak na scenu. Ipak, veoma brzo je upala u dug.

Jednom prilikom je rekla kako je nije pogodila prodaja njene hermes birkin torbe, jer ima druge takve. Nakon što je opet bankrotirala 2009. godine, upala je u duboku depresiju.

- Puno sam plakala. Svakog dana. Jednostavno nisam mogla da verujem da sam sebi dopustila da se dovedem u ovu situaciju - napisala je pevačica u svojim najnovijim memoarima. Svoj 50 miliona velik dug pripisala je lošim poslovnim ugovorima i ekstravagantnim troškovima turneja. U prijavi je navela i poduži popis onih kojima duguje, a među njima su hoteli For sizons, Tifani end ko, te kompanija BMNj i grad Los Anđeles.

- Mislim da sam postala suicidna. Nisam pazila dok sam prelazila put te sam počela da hodam Njujorkom kao zombi - otkrila je.

Kolekcija stripova

Nikolas Kejdž poznat je u Holivudu kao čovek koji je zamalo bankrotirao, što nimalo ne čudi s obzirom na to koliko troši. Glumac ima 12 vila, dva ostrva, brojne automobile i umetničke predmete. Nikolas poseduje čak i lobanju dinosaurusa koja košta oko 300.000 dolara. Američki glumac i oskarovac kupio ju je na aukciji na kojoj se nadmetao sa kolegom glumcem Leonardom Dikapriom. Takođe, on poseduje kolekciju stripova vrednu oko milion dolara. Naravno, tu je i privatni avion.

Tanjug/AP

Bogata naslednica Paris Hilton se ponaša kao da joj je čitav svet pod nogama. Zato nije ništa čudno što rasipa svoj novac gde god stigne. Jednom prilikom Paris je potrošila oko 100.000 dolara za samo sat vremena, kada je otišla u kupovinu na Beverli Hils. Tog dana izlazila je iz Luj Viton butika i mnogih drugih radnji sa brendiranom garderobom. To joj nije bilo dosta, pa je potrošila čak 325.000 dolara na kućicu za pse koja je identična njenoj vili u kojoj živi.

Mnogim zvezdama nije nimalo žao da troše basnoslovne sume novca na fizički izgled, a jedna od njih je i Rijana. Iako je imala na računu 120 miliona dolara, pre nekoliko godina pevačica je morala da proglasi bankrot zbog kupovine i organizovanja glamuroznih zabava. Lepotica sa Barbadosa dnevno troši 1.500 dolara na ličnog trenera, a 800 dolara na svog ličnog kuvara. Za održavanje kose potroši više od milion dolara godišnje. Naime, Rijana redovno odlazi kod frizerke Ursule Stiven, čije usluge koštaju više od 21.000 dolara nedeljno.

Kapa u avionu

Madona se smatra jednom od najbogatijih ličnosti iz javnog života. Mesečno troši oko 10.000 dolara na posebnu kabala vodu, za koju tvrdi da je čudotvorna i koju troše i njena deca. To je jedina voda koju ona pije. Čudotvorna voda, čija cena iznosi osam dolara za litar, potiče iz jednog izvora u svetoj zemlji, a flašira je rabin Judkevič, vlasnik Centra kabale u Tel Avivu.

Ušao u legendu

Bivši svetski šampion u boksu Majk Tajson ušao ju u legendu po rasipanju novca na skupe provode. Na vrhuncu slave opsesija su mu bili bengalski tigrovi, pa je kupio dva. Račun za mobilni telefon mu je u roku od tri godine premašio cifru od 200.000 dolara, dok je milione dolara dao na kupovinu automobila i motora. Kada mu se priliv novca smanjio, od banke je zatražio zaštitu od bankrota, ali se i dalje nije obuzdavao. Kupio je garderobu i nakit u vrednosti od oko tri miliona dolara, a supruzi Robin Givens je poklonio džakuzi vredan dva miliona dolara. Morao je da proglasi bankrot 2003. godine, a sada vredi samo milion dolara.

Reuters/L.J.
Viktorija Bekam

Viktorija Bekam je poznata po tome koliko je zaljubljena u modu. Tako su se u britanskom listu "Dejli mejl" pozabavili njenom kolekcijom torbi. Pošto Viktorija poseduje preko 100 ovakvih torbi, od kojih je najjeftinija 5.000 evra, došlo se do računice da njena kolekcija ovih hermes torbi vredi više od 1,5 miliona evra. Neke luksuzne verzije ove kultne torbe, koja je ime dobila po pevačici i glumici Džejn Birkin, koštaju i nekoliko desetina hiljada evra! Najskuplja torba koju ima u svojoj kolekciji Viktorija iz ove modne kuće ima dijamant od tri karata na kopči.

Bono Voks nikuda ne ide bez svoje srećne kape. Jednom prilikom slučajno je izašao iz kuće bez nje, što je shvatio kada je sleteo. Pevač U2 je odmah preduzeo sve mere i platio 5.000 evra kako bi njegova kapa stigla avionom. Elton Džon je proglasio bankrot 2002. godine. Kupovao je nekretnine u svim delovima sveta. Na karticama je pravio trošak od čak 400.000 dolara mesečno, pa je uspeo da potroši 50 miliona evra za 20 meseci. U tom periodu, samo za cveće je potrošio 450.000 dolara.

Poznati reper MS Hamer bankrotirao je 1996. godine. Posle planeratnog hita "Can't Touch This" zaradio je neverovatnih 33 miliona dolara. Međutim, kupovao je trkačke konje, skupe automobile, avione i luksuzne kuće. Ekipa ljudi koja se brinula o njemu koštala ga je 500.000 dolara mesečno.

Druga strana medalje: Kuponi za popust

Američka filmska i TV zvezda Sara Mišel Gelar, teška 15 miliona dolara, i dalje sedi u kuhinji i secka reklamne kupone za popuste, kupuje na rasprodajama i štedi na svakom koraku. Kad ne snima, radi kao volonter i donira novac u dobrotvorne svrhe. Zahvalna je svojoj majci koja ju je naučila kako da štedi i troši zarađeni novac.
Tim Kuk, direktor Epla, živi u skromnom stanu, ne putuje privatnim avionom i smatra da čoveka uspešnim čini njegova radna etika, a ne platni listić. Javno se izjašnjava protiv rasipanja novca, ekstravagantnog načina života i luksuza.
Sara Džesika Parker deci kupuje polovnu odeću, a supermodel Tajra Benks, koja poseduje bogatstvo od oko 90 miliona dolara, iz hotela gde odseda kući odnosi sapune i šampone.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online