Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.07.2015.
14:30
tpoertal.hr A

Milan Popović se žali hrvatskom premijeru: Severina od našeg sina pravi rijaliti zvezdu!

Milan Popović poslao je pritužbu hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i još nekoliko nadležnih ustanova zbog načina na koji Severina Vučković tretira njihovog sina Aleksandra.

youtube.com/TV LAV Vrsac
Traži pomoć socijalnih službi Hrvatske: Milan Popović

U pismu, koje je pored Milanovića, stiglo i ministarki socijalne politike Milanki Opačić, prvobraniteljki za ravnopravnost polova Višnji Ljubičić i nekolicini saborskih odbora, Popović navodi da je uveren da njegova bivša verenica krši detetova prava koja su zagarantovana zakonima Republike Hrvatske, i ignoriše načela zajedničkog starateljstva.

- Severina Vučković s očiglednom namerom osiguranja sebi stalne medijske pažnje na svaki mogući način, našeg sina Aleksandra, starog samo 3,5 godine, namerno i svakodnevno na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, izlaže očima javnosti i štetnoj medijskoj pažnji, objavljujući detetove fotografije, video zapise s detetom, kao i komentare na ovim društvenim mrežama o detetu. Ove majčine objave na društvenim mrežama izazivaju dalje prenošenje informacija i komentara o detetu i njegovih fotografija i video zapisa po elektronskim medijima, nakon čega se ove deteove fotografije, informacije o njemu i komentari prenose i po ostalim štampanim medijima po celom prostoru bivše države - navodi Popović, a prenosi Tportal.hr.

On je dodao i da je na sve to upozorio i Centar za socijalnu zaštitu, ali reakcije nije bilo.

- Iz kasnijih reakcija Severine Vučković na ovo upozorenje tela socijalne zaštite, može se zaključiti da je ona mišljenja da je velika zvezda za koju ne važe pravila i zakoni - istakao je on i dodao da je uveren da Severina na taj način od maloletnog deteta stvara javno dobro.

- Poštovana gospodo, moj sin trogodišnji Aleksandar živi u tzv. rijaliti šou tipa "Veliki brat", u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentarišu često na najvulgarniji i zastrašujući način. S tom razlikom što se ovde ne radi o TV emisiji produciranoj u TV studiju, već se radi o tome da je majka kreator, inicijator i reditelj ovih "nastupa" deteta, a koji predstavljaju svakodnevno praćenje detetovog života - piše u pritužbi.

Bivši verenik podseća da je i zbog povrede privatnosti deteta kazneno prijavio Severinu, ali da je prijava odbačena. Čudi se, međutim, što Državno odvetništvo nije reagovalo po službenoj dužnosti.

- Jedino što se može zaključiti iz nepostojanja odgovarajuće sankcije za neko ponašanje jeste ili zaključak da neko ponašanje nije protivpravno ili ono jeste protivpravno, ali ga meni iz nekih razloga, nadležna tela tolerišu. Da li je razlog toga što je Severina Vučković popularna tzv. estradna zvezda u Hrvatskoj, ili to što je, za razliku od mene, hrvatska državljanka i hrvatske nacionalne pripadnosti, ne mogu tvrditi, ali da osećam potpunu pasivnost nadležnih hrvatskih tela u zaštiti mog deteta, to je apsolutno tačno - napisao je Popović, te zatražio da nadležna tela podstaknu sistem socijalne zaštite na reakciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online