Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.12.2014.
18:19
Blic A

VIDEO: Policija brutalno pretukla manekenku

Snimak na kom se vidi kako troje pripadnika sidnejske policije pendrecima brutalno tuku manekenku je zapalio društvene mreže i izazvao gnev javnosti. Pretučena devojka je, prema navodima policije, pesnicom udarila policajku, što je ona porekla, prenosi "Raša tudej".

Kler Helen nakon batina koje je dobila od sidnejske policije
 

Kler Helen, pretučena devojka, po zanimanju manekenka i glumica, uzrujana je zbog čitavog događaja.

- Ovo je nešto najstrašnije što sam ikada doživela. Oborili su me na zemlju, pa su me udarali pendrecima, a onda me je neko od njih i šutnuo – seća se Kler nemilog događaja za koji poriče odgovornost.

Policajci su naveli da se Kler opirala hapšenju i da je pesnicom u glavu udarila jednu od policajki, nakon čega su bili prinuđeni da primene silu, što ona odlučno poriče.

Incident se dogodio u jednom kraju Sidneja koji je poznat po velikom broju barova i noćnih klubova nakon što se društvo u kom se nalazila Kler posvađalo sa taksistom oko cene vožnje.

- Nismo bili pijani. Prvo smo igrali fudbal, a onda smo produžili da popijemo par pića. Nisam tip osobe koja pije sredom uveče. Pokušavam da izgradim karijeru kao manekenka i glumica, tako da ne mogu sebi da priuštim da svake večeri budem pijana – rekla je Kler Helen.

"Taksista hteo da naplati više"

Međutim, problem je nastao zbog toga što je, kako kaže devojka, taksista pokušao da naplati više nego što je trebalo, pa je došlo do rasprave. Kler kaže kako je taksista gurnuo jednog od njenih prijatelja, dok u policijskom izveštaju stoji da je jedan od mladića iz Klerinog društva prvi udario taksistu u stomak, nakon čega se dogodio incident sa snimka.

Snimak je za vrlo kratak vremenski period videlo više od 750.000 ljudi, a komentari javnosti su različiti. Dok neki osuđuju pripadnike policije zbog prekomerne upotrebe sile, drugi podržavaju akciju policije i komentarišu kako se jasno vidi da se Kler opirala hapšenju.

Majkl Ficdžerald, načelnik policije Kings krosa, kraja u kom se desio incident kaže da je pregledao i dodatne snimke i da smatra da je reakcija policajaca opravdana.

- Da, pogledao sam snimak koji se proširio po društvenim mrežama. Međutim, imao sam prilike da pogledam i druge snimke sa obližnjim bezbednosnih kamera na kojima se vidi čitav incident. Jasno se vidi da je gospođica Helen bez razloga udarila pripadnicu policije, što je izazvalo reakciju policajaca koja se vidi na spornom snimku – izjavio je Ficdžerald.

Helen i tri muškarca su privedeni zbog niza prekršaja koji uključuju napad na službeno lice, fizički napad i opiranje hapšenju. Oni su pušteni uz kauciju, a saslušanje ih čeka 6. januara.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 18:54
Ko sumnja jos u drzavni kratki fitilj !?
Petak 05.12.2014. 02:20
Клер каже : "покушавам да изградим каријеру као манекенка и глумица, тако да не могу себи да приуштим да сваке вечери будем пијана" . Добро и ја покушавам да завршим факултет што не значи да имам диплому . Уосталом ако неуспје направит каријеру као манекенка и глумица ( мада би се требала одлучит на једно од ових двоје али пошто је грамзива неће успјет ни у једном ни у другом ) препоручујем јој да оде на Casting by Pierre Woodman гдје ће сигурно успјети .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online