Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.10.2014.
10:36
V. Tasić - Vesti A

Luda kuća zbog politike!

Skandal na stadionu Partizana na utakmici Srbija - Albanija žestoko je uzdrmao i estradu. Pevači su ogorčeni, besni i priznaju da nisu mogli da veruju sopstvenim očima kada su videli zastavu velike Albanije zakačenu za maleni helikopter na daljinsko upravljanje i to na stadionu prepunom navijača.

Šokirana: Vera Matović
 

Vera Matović, čija kuća se nalazi nedaleko od stadiona, kaže da joj nije jasno kako je moguće da ovaj incident nije sprečen.

Gorele društvene mreže

Tokom incidenta na Partizanovom stadionu gorele su društvene mreže. Vlado Georgiev je napisao "Iz poraza u pobedu, tako bi trebalo"...
"Gde je sport od strane gostiju večeras? Sramota!", napisala je Sandra Afrika. Oglasila se i Verica Rakočević rečima:"Da li je moguće? Ovakva podmukla provokacija i bezobrazluk, a mi moramo da budemo dobri. Dokle?", pita kreatorka.

- Nikad u životu nisam videla takvo obezbeđenje. Dva policajca su stajala ispred moje kapije. Nisam ni sanjala da je moguće da nastane cirkus pored toliko policije i takvih mera predostrožnosti. Šta mogu da kažem osim da sam šokirana, zabezeknuta, nemam reči. Možemo samo da zamislimo kakav haos bi nastao da je situacija bila obrnuta, odnosno da su naši uradili u Tirani to što su Albanci napravili u Beogradu. Strašno! - kaže Vera Matović.

Nikola Rokvić bio je na stadionu Partizana u želji da podrži srpsku reprezentaciju, dok je njegov otac Marinko kidao živce ispred TV ekrana i zbog skandala i zbog sina koji je bio na licu mesta.

Nisam gledao: Beki Bekić
 

Politika sve uprlja

U želji da izbegne stres i nerviranje Beki Bekić nije ni gledao utakmicu.


- Uopšte nisam u toku. Neću više da se nerviram i umesto da kidam živce gledajući utakmicu, ja sam uživao na placu sa mojim kučićima. Čujem od jutros da je bila velika frka i drago mi je što to nisam gledao. Ne mogu da shvatim da se tako mešaju politika i sport, jer politika uvek uprlja sve čega se dotakne - kaže Beki.

- Gledao sam i nervirao se. Nikola je bio na licu mesta i sve se dešavalo baš ispred njega. Došao je kući iznerviran, besan, ljut. Ako je pravde, trebalo bi da naši fudbaleri dobiju utakmice. Ali, ko zna šta će biti. Da se ovako nešto desilo u Tirani teško da bi iko od naših živ odatle izašao! Sve je ovo ogromna šteta za fudbal - smatra Marinko.


Boro Drljača utakmicu je pratio na televiziji, jer je te večeri bio u rodnom selu Suvaja, nedaleko od Bosanske Krupe.


- Više se ne zna ko je lud, a ko zbunjen. Lakrdija! Luda kuća! Ljudi moji, ne mogu da verujem. Nekoliko hiljada policajaca i da niko nije mogao da spreči cirkus! To je smišljena provokacija da bi se utakmica dobila "na foru", jer bi je inače izgubili. Sve je to politička varnica koja je nekom trebala - smatra Drljača. Era Ojdanić tvrdi da bi najbolje bilo da se ta utakmica nikada nije ni igrala.


- Bruka i sramota! Zna se da postoji netrpeljivost između Srba i Albanaca i da svaki susret nosi veliki rizik koji je po svaku cenu trebalo izbeći. Bilo je to samo dolivanje ulja na vatru, a kao i obično mi ćemo opet izvući deblji kraj, kako god bilo i šta god se desilo - kaže uz uzdah Ojdanić.


Zoran Dašić Daša, vođa grupe Legende, smatra da je ovakav scenario bio potpuno očekivan od trenutka kada se saznalo da je Srbija u grupi sa Albanijom i da će se igrati utakmica.


- Moglo se i moralo to to izbeći, kao što se izbeglo da neke druge zemlje, među kojima postoji netrpeljivost, budu u istoj grupi. Svi dobro znaju da između Srbije i Albanije postoji napetost zbog Kosova i kao da je namerno namešteno da sretnemo na fudbalskom terenu. Ne razumem se u politiku, ali mi se čini da se ona odavno upetljala u sport i sve što se desilo - provokacija, prekid utakmice i reakcije publike, bilo je očekivano - kaže Dašić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online