Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.04.2010.
22:14 >> 19:05h
Vestionline, Tanjug, Srna A

Bred i Anđelina posetili Goražde

Najpoznatiji holivudski par u nedelju popodne sleteo je na aerodrom u Sarajevu. Nakon iznenadne posete tom gradu, Bred Pit i Anđelina Džoli, posetili su danas Goražde i u pratnji osoblja UNHCR obišli izbeglički centar Splavište.

Bračni par Piti-Džoli, koja je od 2001. ambasadorka dobre volje UNHCR, nisu želeli da daju izjave medijima, a to su sugerisali i stanarima izbegličkog centra sa kojima su razgovarali.

Prilikom obilaska kolektivnog centra bračni par Džoli-Pit razgovarao je s višegodišnjim stanarima ovog centra, porodicama Suade Šehić i Raze Babić, prenosi agencija Srna. Nakon boravka na Splavištu, najpoznatiji holivudski par napustio je Goražde.

Predstavnik UNHCR-a u BiH Navid Husein potvrdio je da je Anđelina Đoli u BiH doputovala kako bi posetila izbeglice, povratnike, interno raseljena lica i Rome. Bred i Andželina doputovali su bez dece, a u njihovoj pratnji su dve odrasle osobe, najverovatnije telohranitelji.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić rekao je da je znao da će poznati bračni par doći, ali da je traženo da se poseta zadrži u tajnosti.

Hrvatski mediji preneli su da su Džolijeva i Pit, zbog medijske pompe koja je nastala, otkazali planirani put u Dubrovnik i iz Sarajeva poleteli direktno prema Tivtu u Crnoj Gori. Bračni par trebalo je da sutra automobilima iz Dubrovnika krene prema Crnoj Gori, ali su odlučili da zaobiđu Hrvatsku


Kako prenosi agencija FENA, cilj posete holivudskog para bio je ukazivanje na potrebe ljudi smeštenih u kolektivnim centrima - izbeglicama i interno raseljenim licima s teritorije BiH - s posebnim akcentom na korisnike projekata UNHCR.


Namera Anđeline Džoli, kao ambasadora UNHCR, jeste da pomogne izbeglicama i raseljenim licima u BiH, koji ne mogu da se vrate svojim kućama, jer do sada nisu renovirane ili infrastruktura u mestima u kojima se nalaze nije obnovljena, preneo je AP.


Slavni holivudski par trebalo je da bude smešten u predsedničkom apartmanu sarajevskog hotela "Holidej in", ali je taj apartman prethodno rezervisan za turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koji će u Sarajevu učestvovati u radu prve međunarodne konferencije o investicijama "Sarajevo biznis forum".

Prema informacijama do kojih je došao sarajevski portal Sarajevo.x-com., par je odseo u goraždanskom hotelu "Behar", koji je celi zakupljen i zatvoren za javnost, a telefoni su isključeni.

Par, inače, već neko vreme boravi u Veneciji gde glumica snima film “Turista” sa Džonijem Depom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online