Nedelja 04.04.2010.
22:14 >> 19:05h
Vestionline, Tanjug, Srna

Bred i Anđelina posetili Goražde

Bračni par Piti-Džoli, koja je od 2001. ambasadorka dobre volje UNHCR, nisu želeli da daju izjave medijima, a to su sugerisali i stanarima izbegličkog centra sa kojima su razgovarali.

Prilikom obilaska kolektivnog centra bračni par Džoli-Pit razgovarao je s višegodišnjim stanarima ovog centra, porodicama Suade Šehić i Raze Babić, prenosi agencija Srna. Nakon boravka na Splavištu, najpoznatiji holivudski par napustio je Goražde.

Predstavnik UNHCR-a u BiH Navid Husein potvrdio je da je Anđelina Đoli u BiH doputovala kako bi posetila izbeglice, povratnike, interno raseljena lica i Rome. Bred i Andželina doputovali su bez dece, a u njihovoj pratnji su dve odrasle osobe, najverovatnije telohranitelji.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić rekao je da je znao da će poznati bračni par doći, ali da je traženo da se poseta zadrži u tajnosti.

Hrvatski mediji preneli su da su Džolijeva i Pit, zbog medijske pompe koja je nastala, otkazali planirani put u Dubrovnik i iz Sarajeva poleteli direktno prema Tivtu u Crnoj Gori. Bračni par trebalo je da sutra automobilima iz Dubrovnika krene prema Crnoj Gori, ali su odlučili da zaobiđu Hrvatsku


Kako prenosi agencija FENA, cilj posete holivudskog para bio je ukazivanje na potrebe ljudi smeštenih u kolektivnim centrima - izbeglicama i interno raseljenim licima s teritorije BiH - s posebnim akcentom na korisnike projekata UNHCR.


Namera Anđeline Džoli, kao ambasadora UNHCR, jeste da pomogne izbeglicama i raseljenim licima u BiH, koji ne mogu da se vrate svojim kućama, jer do sada nisu renovirane ili infrastruktura u mestima u kojima se nalaze nije obnovljena, preneo je AP.


Slavni holivudski par trebalo je da bude smešten u predsedničkom apartmanu sarajevskog hotela "Holidej in", ali je taj apartman prethodno rezervisan za turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koji će u Sarajevu učestvovati u radu prve međunarodne konferencije o investicijama "Sarajevo biznis forum".

Prema informacijama do kojih je došao sarajevski portal Sarajevo.x-com., par je odseo u goraždanskom hotelu "Behar", koji je celi zakupljen i zatvoren za javnost, a telefoni su isključeni.

Par, inače, već neko vreme boravi u Veneciji gde glumica snima film “Turista” sa Džonijem Depom.

2024 © - Vesti online