Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.01.2014.
16:06
Z. M. - A. B. - Vesti A

Spektakl: Đule i Bora oduševili zemljake!

Dve najpoznatije srpske rok grupe - Riblja čorba i Van Gog - napravili su ovog vikenda pravi pravcati rok spektakl u Beču u hali tržnog centra Lugner siti. Više od 2.000 obožavalaca najbolji je dokaz da dijaspora i te kako voli rok muziku. Ako je suditi po registarskim tablicama, osim naših zemljaka iz Austrije na koncertu su bili i ljubitelji roka iz Nemačke, Italije, Slovačke i Slovenije. Rok bendovi iz Srbije sve češće gostuju u dijaspori, a u Beču već duže vreme pune dvorane.

Provod za pamćenje: Publika u Lugner sitiju
 





I dok su ranije u dijaspori najbolje prolazili folk izvođači, sada se situacija menja i sve je više posetilaca, posebno mladih i na koncertima rok bendova. Na ulazu u tržni centar Lugner siti sat vremena pre početka koncerta mogao se videti dugačak red ljudi koji su s nestrpljenjem čekali da koncert počne kako bi uživali uz muzičare iz Srbije. Na početku nastupa Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Goga je rekao da postoji neki novi ritam u srcima publike u Beču.

Novi ritam: Nastup Van Goga
 


- Velika je čast za bend da gostuje u Evropi i srce mi je puno što je tako veliki broj fanova došao na koncert. Bili smo strpljivi i čekali da se povuče narodna muzika, a rok bendovi su sve traženiji u dijaspori - kazao je Đule publici koja ga je dočekala ovacijama. Osim svoji starih i dobro poznatih hitova, Van Gog je bečkoj publici predstavio i pesme sa nedavno objavljenog albuma "Neumeren u svemu". Iskusni roker imao je odličnu komunikaciju s publikom, ne skrivajući oduševljenje atmosferom na nastupu. Sa bine je napravio i nekoliko fotografija koje je postavio na društvene mreže. Ovo veče je bilo posebno za jednu devojku iz publike koja je rođendanske čestitke na bini dobila lično od Đuleta.

Za Fejsbuk: Đule slika publiku

Nakon sjajne svirke Van Goga usledio je nastavak koncerta i na bini su izašli članovi Riblje čorbe, koji su dočekani burnim aplauzom i ovacijama. I rok spektakl je nastavljen, a publika je svaku pesmu pevala zajdno sa Borom pokazujući koliko vole i poštuju jedan od najboljih i najdugovečnijih srpskih rok bendova.


U publici se moglo videti više generacija, što najbolje govori o neprolaznosti kvalitetne muzike koja povezuje i mlade i one nešto starije.


- Veoma sam zahvalan što se organizuju ovakve manifestacije i što je odziv publike tako velik. Ovakav rok spektakl je pravi pogodak i trebalo bi da se češće organizije jer očigledno postoji veliko interesovanje publike - kazao je Nemanja Damnjanović koji je na koncert došao u pratnji supruge Ružice. S njim su se složili i ostali ljubitelji rok muzike u Beču, koji su oduševljeni što su mogli da uživaju u muzici kvalitetnih bendova iz Srbije.

Autogrami za obožavaoce

Bora Đorđević bio je zadovoljan koncertom u Beču, posebno što je na istom mestu prošle godine imao podjednako uspešan nastup. Dan pred koncert on je sa Đuletom obišao Lugner siti. Mnogi naši zemljaci bili su iznenađeni i srećni što ih vide, pa su iz zaustavljali da popričaju, slikaju se sa poznatim rokerima ili dobiju autogram.

Za uspomenu: Bora Đorđević pozira za obožavaocima

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online