Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.08.2013.
13:02
Ž. Marković - Vesti A

Domaći hleb za Moniku

Dolazak slavne italijanske glumice Monike Beluči u Trebinje gde će snimati film "Ljubav i rat" u režiji Emira Kusturice, podigao je na noge celu Hercegovinu. Trebinje je ovih dana okupirano brojnim novinarskim ekipama iz celog regiona koji prate svaki korak Belučijeve od momenta kada je u utorak oko 15 časova došla u ovaj grad gde boravi u jednom od luksuznijih hotela čijem osoblju, kako je potvrđeno, nije ispostavila nikakve posebne prohteve svojstvene najvećim svetskim zvezdama.

Stigla iz Pariza: Monika Beluči
 


Ona će u Trebinju boraviti u narednih desetak dana, a uskoro bi trebalo da joj se pridruži i suprug, takođe glumac, Vensan Kasel. Prva tri dana kadrovi filma snimaju se na Zelengori, dva dana ekipa će boraviti na Mokroj Gori, a potom na Kamenoj Gori kod Prijepolja. Nakon toga vraćaju se u Hutovo Blato kod Čapljine.

Posle snimanja na ovim lokacijama uslediće pauza, nakon čega će se u mestu Uvjeća kod Trebinja snimati mesec i po dana. Glavnu mušku ulogu tumačiće Kusturica koji je i režiser i scenarista, a važnu rolu ima i poznata srpska glumica Sloboda Mićalović.

Prijatelji i saradnici: Monika i Emir

- Monika Beluči dolazi da radi i samo je to interesuje. Ona i dalje nema nikakvih posebnih zahteva kada su u pitanju hrana i piće, a ni kada se radi o smeštaju. Dobro joj je sve, što odgovara i ostatku filmske ekipe. Tražili su samo da ima šminkernicu i garderobu - rečeno je u organizaciji filma.


Trebinjci su se ipak potrudili da Moniki ulepšaju boravak u svom gradu pa su joj pripremili poseban jelovnik i ponudili ono što tradicija nalaže. Na meniju hotela u kojem boravi naći će se čuveni hercegovački pršut, biftek, ramstek, dalmatinske pržolice, specijaliteti od piletine, domaći hleb od brašna sa kamena, i razni drugi specijaliteti. Takođe, biće joj ponuđena razna vina iz hercegovačkih vinograda.


Kao i sve u Bosni, i ovaj slučaj poprimio je političke razmere, za šta su, po svemu sudeći, zaslužne dobre veze Kusturice sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Naime, ekipa filma zatražila je od Oružanih snaga BiH da dobije na korišćenje određenu vojnu opremu potrebnu za snimanje filma. Sve je bilo spremno da se to odobri, ali onda su se u celu priču umešali mediji iz Sarajeva, koji su u tekstovima punim zavisti i zlobe, iskritikovali državne organe zbog odluke da se Kusturici ustupi vojna oprema. Zbog svega, ta odluka je trenutno zaustavljena, a nije isključeno da se o svemu izjasni i najviši državni organ, Predsedništvo BiH.
 

Uči srpski jezik

Glumica Narodnog pozorišta RS Miljka Brđanin Babić pomagaće Moniki Beluči da što bolje savlada dikciju srpskog jezika kako bi lakše odigrala svoju ulogu. Glumica iz Banjaluke potvrdila je da je pozvana da pomogne na snimanju.
- Velika mi je čast što ću raditi sa jednom takvom zvezdom i što ću imati priliku da joj pomognem oko srpskog jezika. Naravno da sam jako uzbuđena i nervozna zbog svega, ali još ne znam dovoljno detalja u vezi sa angažmanom da bih vam rekla šta ću trebati da radim. Ne znam koliko ona zna srpskog. Čim se sastanemo i upoznamo, verovatno će mi tada reći detaljnije, pa ću onda imati više informacija - rekla je Miljka Brđanin Babić.


U ulozi obaveštajke

Emir Kusturica tvrdi da je Belučijeva najbolji izbor za ulogu obaveštajke u njegovom filmu "Ljubav i rat" i da ne postoji nijedna osoba na svetu koja bi bila bolja od nje.
- Reč o veoma ženstvenoj osobi koja treba da igra sasvim suprotnu ulogu, odnosno obaveštajku, koja se u poslednjem ratu padom Kninske krajine izgubila i promenila identitet - rekao je Kusturica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online