Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.07.2015.
08:30
Ž. Marković - Vesti A

Monika je Trebinjka i bez državljanstva

Monika Beluči (50) holivudska filmska diva i po mnogima najlepša žena sveta vratila se u Trebinje i Republiku Srpsku gde je nastavila sa snimanjem filma "Na mliječnom putu" u režiji Emira Kusturice. Njen drugi dolazak u ovaj hercegovački grad privukao je manje pažnje nego onaj prvi iz prostog razloga jer su se - Trebinjci navikli na njeno prisustvo i već je smatraju za svoju. Svojom neposrednošću i time što privatno ne glumi zvezdu, iako bi to mogla, Monika je potpuno očarala stanovnike Trebinja.

Srna
Sve za ulogu: Monika i Kusta (skok sa vodopada u Kravicama)

Za stanovnike ovog grada više nije vest da Belučijeva boravi u čuvenom hotelu Platani, u sobi 106. U proteklom periodu videli su je često na gradskim ulicama, pa čak i na pijaci. U susretu sa običnim ljudima potpuno je prirodna, ali ipak dozira svoje pojavljivanje u javnosti.

- Vidimo je ponekad. Ona uglavnom vreme provodi na snimanju i u hotelu. Nema obezbeđenje, ili ga bar mi ne primećujemo, ali već smo se toliko navikli na nju, da je mnogi i ne primećuju. Kao da se upisala u stanovnike Trebinja - kaže jedan stanovnik grada na Trebišnjici.

Belučijeva, naravno, nije prijavljena da živi u Trebinju, ali ovih dana u medijima se pojavila priča da bi uskoro mogla da postane državljanin BiH. Prema tim navodima, stanovnici Trebinja pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa da Monika dobije državljanstvo. Navodno se potpisuje i peticija, koja bi, u konačnici, trebalo da rezultira predajom "zahteva predsedniku Srpske Miloradu Dodiku". Ono što je diskutabilno u celoj priči jeste informacija o predaji zahteva Dodiku, jer nije on osoba zadužena za odobravanje državljanstava u BiH.

- Ne znamo za peticiju, ali verujem da ne bi bilo problema da se takvi potpisi prikupe. Sa ili bez državljanstva, mi Moniku već smatramo za svoju - kažu Trebinjci.

Inače, Hercegovci nadaleko poznati po svojoj gostoljubivosti i prema običnim putnicima namernicima, a ne samo prema poznatim ličnostima na svakom koraku Moniku dočekuju kao svoju. Ponudili su joj čak i plac u Trebinju da napravi kuću, ali se ona zahvalila i tu ponudu nije prihvatila.

Ove godine Belučijeva u Trebinju boravi u društvu kćerke Leoni i dadilje koja na nju pazi. U hotelu u kojem boravi kažu da nema nikakvih preteranih zahteva.

Nosio Moniku u torbi

Proteklih dana mediji u BiH su objavili priču sa Trebinjcem Aleksandrom Sarićem koji ima epizodnu ulogu u filmu "Na mliječnom putu".
- Tražili su krupnog čoveka, a ja sam po konstituciji odgovarao onome što im je trebalo. Primetili su me u gradu, došli do mog broja telefona i pozvali me - ispričao je Sarić. A krupan čovek im je trebao i da, između ostalog, snimi scenu u kojoj Moniku Beluči - nosi u torbi.

- Sve je isto kao i kada je bila prošli put. U sobi ima mnogo cveća, voća, pripremili smo joj i slatkiše, a naročito voli da jede lokalne hercegovačke specijalitete. Ne stičemo utisak da pazi na liniju, ali i pored toga, oduševljeni smo njenim besprekornim izgledom - reči su jednog radnika u hotelu.

A, ni Monika ne zaboravlja gostoprimstvo koje joj ukazuju, pa često osoblje u hotelu časti raznim sitnicama od kozmetike do francuskog keksa. I dok je ona na snimanju dadilja i njena kćerka šetaju i uživaju u prelepom Trebinju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online