Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 23.07.2013.
18:52
b92.net A

Dve godine od smrti Ejmi Vajnhaus

Pre tačno dve godine Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) prerano je okončala svoj buran život i tako se pridružila "slavnom" Klubu 27.

Jedan od najlepših glasova koje smo imali prilike da čujemo: Ejmi Vajnhaus
 

Posle njene smrti, baš kao i za vreme burnog života, pratile su je kontroverze, afere i brojni medijski natpisi, a njena porodica, na čelu sa ocem Mičem, bila je u centru dešavanja.

Nakon nemilog događaja 23. jula, kad je Ejmi malo pre 16 časova pronađena mrtva u svom domu u Kemdenu, objavljena je vest da će uskoro sa radom krenuti Fondacija Ejmi Vajnhaus. Najavljeni su posthumni albumi i biografske priče onih koji su joj bili "bliski i poznavali je dobro". Uskoro smo bili preplavljeni i svim mogućim informacijama o detaljima iz njenog života u danima pre smrti.

U medijima se Ejmi za života najčešće pojavljivala praćena skandalima, svađama sa paparacima, scenama drogiranja i opijanja, ludim provodima sa Pitom Doertijem i bivšim suprugom Blejkom Filderom, a taj trend se u medijima nastavio i nakon njene smrti.

U problemu se našao i njen poslednji dečko, Reg Trevis, optužen da je silovao devojku koja je pokušala da ga uteši nakon smrti njegove bivše, a nedavno smo saznali i da se Ejmino bogatstvo skoro sasvim istopilo: od deset miliona funti, koliko se procenjivalo da je na vrhuncu slave imala pevačica, danas je ostalo samo 180 hiljada funti.

Tek smo početkom ove godine definitivno saznali uzrok njene smrti, a detalje o životu u svojoj knjizi "Amy Winehouse: The Untold Story" objavila je Kloi Govan tvrdivši da je pevačica prvi put pokušala da se ubije kada je imala 10 godina i da je za njen težak život pretežno "zaslužan" njen otac Mič. Nove detalje o Ejminom životu i smrti nedavno je otkrio i njen brat Aleks.

Mlada i vanredno talentovana Vajnhaus iza sebe u nasleđe je ostavila dva hvaljena albuma, čija je prodaja posthumno vrtoglavo porasla, ali i ostavštinu u obliku muzičkih i modnih trendova.

Brojni muzičari zahvaljivali su joj što je otvorila nova vrata starom žanru i na mejnstrim scenu ponovo uvela "duh" dobre muzike, a njenim stopama su svoj put nastavile mnoge velike zvezde današnjice poput Dafi, Adel ili Kejt Neš.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.07.2013. 00:06
al vreme leti.... a ova narkomanka za bolje i nije..
Utorak 23.07.2013. 20:07
. . . naravno da je trtagican gubitak mlade (talentovane i uspesne) Ejmi Wajnhaus. – pored nekih navoda o njenom ekscesivnom zivotu autori navedenog clanka su mogli da pomenu i njen neuspeli i prekinuti nastup u Beogradu ( bila je nazalost pod uticajem alkohola ), povodom kojega su anglo-americki rasisti brutalno izpsovali Srbe zbog negodovanja nezadovoljne publike (kao da je svako morao da poznaje pravo stanje i renomiranih umetnika).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online