Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.06.2013.
15:20
telegraf.rs A

Hurem preti kazna od 800.000 evra!

Turska glumica Merjem Uzerli, koja je zbog depresije napustila snimanje serije “Sulejman Veličanstveni”, polako se oporavlja, a iz Berlina je potvrdila da se oseća bolje. Turski novinari otkrivaju da su producenti besni na nju od ispada i kritikovanja na dodeli glumačkih nagrada.

Turska glumica Merjem Uzerli
 

- Kada će se više ovaj serijal završiti? Originalna turska epizoda traje previše dugo. Ko to može da gleda 100, 110, pa čak i 120 minuta? Nije ni čudo da je u drugim zemljama režu. Ima li ovome kraja? Pomalo me plaši u šta se sve ovo pretvorilo – rekla je Uzerlijeva na prošlomesečnoj dodeli turskih nagrada “Emi” gde su je proglasili najboljom glumicom.

Neki su joj pljeskali misleći da se šali, zbunjeni voditelj jedva je čekao da se zvezda serije “Sulejman Veličanstveni” skloni sa sceni, a producenti su se, šuškaju turski mediji, u publici očajnički hvatali za glavu. Merjem je na dodeli izgledala mršavije nego inače. Svi su hvalili njen izgled misleći da je izgubila kilograme kako bi što bolje izgledala na malim ekranima, a glumica se navodno već tad borila s prvim znakovima depresije.

Producenti su oca preklinjali da je nagovori da se vrati

Producenti su tek posle shvatili da bi izostanak glavne junakinje mogao naštetiti projektu. Snimanje su morali da prekinu, a oca od Uzerlijeve molili su da nagovori ćerku da se vrati u Istanbul. Nudili su mu najbolje psihologe i psihijatre, ali Husein je odbio. Besni šefovi su Merjem zapretili otkazom, a već su joj pronašli i zamenu.

- Posle ovoga ću biti još snažnija. Biti na svežem vazduhu i ići u šetnju. Najvažnije je da sam živa i da imam potporu svojih najbližih – napisala je Merjem na Tvteru.

Bez znanja šefova spakovala je stvari i otišla u Berlin

Osim što je javno kritikovala seriju koja joj je donela slavu u Turskoj i izvan nje, vatrena crvenokosa lepotica pred kamerama i milionskim brojem gledalaca zamerila se, govore nam turski novinari, reditelju i producentu “Sulejmana Veličanstvenog”.

- Apelujem na šefove da naprave epizodu od normalnih 45 minuta kako bi ljudi mogli da imaju normalan život. Svi kao roboti sede pred televizorom i nemaju vremena ni za šta. Publika valjda ima i pametnijih stvari u životu od buljenja u ekran – rekla je Merjem i naljutila šefove. Nekoliko dana posle njenog kontroverznog monologa, glumica se nije pojavila na poslu. Nije se javila nikome na setu, a iz hotelskog apartmana u istanbulskom luksuznom hotelu, gde joj produkcija plaća smeštaj, uzela je sve stvari i otišla.

Sledećih pet godina, Merjem Uzerli ne sme da snima za konkurentske TV kuće

Tek kada su uspeli da dođu do njenog oca Huseina, tvorci serije saznali su da je otputovala u Nemačku i da ne namerava da se skoro vrati. Turski novinari su otkrili da bi zbog nenadanog napuštanja serije i kršenja ugovora Merjem mogla da plati oko 800.000 evra kazne. Osim toga, u ugovoru stoji da nakon završetka snimanja “Sulejmana” sedećih pet godina ne sme da glumi u serijama konkurentskih turskih kuća.

- Koliko god se mi trudili da u budemo u toku sa modernim Zapadom, Turska je i dalje patrijarhalna država. Žena je možda šefica u kući i glava porodice, ali kad je o poslu reč, muškarci su uvek prvi, a njihova reč je zadnja. Merjemino kritikovanje pred kamerama uzrokovalo je lavinu nezadovoljstva i negodovanja na setu. Šefovi su besni jer je ismejala njihov rad, a oni su od nje stvorili zvezdu. Smatraju je nezahvalnom i razmaženom, a dalja saradnja je pod velikim upitnikom – saznajemo od turskih novinara. Navodno je svađa posle dodele nagrada toliko uznemirila Merjem da je uzela bolovanje. Glumica, koja se na početku karijere borila s depresijom, prijavila se u kliniku za lečenje u Berlinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online