Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.05.2013.
14:02
S. Đurić - Vesti A

Vaskrs uz porodicu i šarena jaja

Pravoslavni vernicu sutra će proslaviti najveći hrišćanski praznik - Vaskrs. Poštujući tradiciju i narodne običaje i poznate ličnosti pripremaju se za praznik, većina će dan provesti sa porodicom, a ima i onih koji će i sutra raditi.

Poštuje tradiciju: Jelena Broćić

Svetlana - Ceca Ražnatović napraviće kraći predah u studiju gde snima nove pesme, pa će uz bogatu trpezu Vaskrs proslaviti sa sinom Veljkom i ćerkom Anastasijom, koji su doputovali sa Kipra, ali i ostalim članovima svoje porodice.

Lepa Brena otputovala je u Ameriku gde će biti sa sinom Stefanom, dok je mlađeg Viktora ostavila u Beogradu sa suprugom Bobom Živojinovićem koji je ove godine zadužen za farbanje jaja. Nakon praznika očekuje je turneja po Americi, ali njoj je najvažnije da vidi sina Stefana koji u Majamiju pohađa koledž. I Tijana Dapčević praznik će provesti sa porodicom.


- Na Vaskrs je najlepše u krugu prodice. Jaja ne možeš da farbaš bilo gde, nego u svojoj kući. Ove godine moj pomoćnik je sin Vuk, koji se najviše raduje Vaskrsu - kaže Tijana. I Jelena Broćić na najveći hrišćanski praznik nikada ne radi, jer je taj dan rezervisan za porodicu.

I peva i slavi

Praznik će radno provesti i Stanojka Bodiroža Ćana, iako to ne voli, ali kako kaže sama je kriva.


- Pevam u Vitezu u Bosni. Nisma ni planirala da radim, jer volim da Vaskrs provedem sa porodicom, ali sama sam kriva. Kad sam zakazivala nastup pre pet, šest meseci nisam uopšte gledala u kalendar. Tek nedavno sam shvatila da je 5. maja Vaskrs, ali bilo je kasno da otkažem. Plakate su već polepljene i ne bi imalo smisla da sada kažem kako ne mogu. Ipak, sreća je što pevam tek uveče, tako da ći imati vremena za vaskršnji ručak sa porodicom. A, u ponedeljak, na Đurđevdan, koji je slava mog muža idem kod svekrve i svekra na ručak, tako da ću i slaviti i raditi - kaže Ćana.

- Uz porodicu i prijatelje koji nam dolaze na Vaskršnji ručak proslaviću i ovaj praznik. Za mene je ovo važan praznik, vaspitana sam i naučena još u roditeljskom domu da se Vaskrs provodi kod kuće. Farbam jaja i u tome mi pomaže moj sin Vasilije, a pripremim i bogat Vaskršnji ručak - rekla je Jelena Broćić. I Usnija Redžepova već godinama obeležava Vaskrs - tradicionalno.

Svečano za praznik: Svetomir Šešić i Usnija Redžepova

- Moj suprug Šele i ja ćemo sutra biti kod kuće. Uz poštovanje svih običaja pripremamo se za ovaj praznik. Farbamo jaja, pripremiću svečani ručak. Verovatno će doći i neko od naših prijatelja. Volim Vaskrs i u mojoj kući je uvek lepa i svečana, praznična atmosfera tog dana - kaže Usnija.

Iako je veliki poštovalac vere i tradicije, glumac Ivan Bosiljčić sutra će raditi zato što mora. Kod kuće će ostati njegova supruga Jelena Tomašević koja će brinuti o njihovoj ćerkici Nini i pripremiti vaskršnji ručak.


- Na žalost moraću da radim, jer za 12. maj je zakazana premijera predstave "Izbiračica" u režiji Nikole Zavišića u Narodnom pozorištu, pa moram da budem na probama - kaže Bosiljčić.

Njegov kolega Gordan Kičić nema taj problem i kaže da se uvek trudi da praznike provede sa porodicom.


- Vaskrs je jedan od najradosnijih praznika, jer je pun rituala koji raduju, i mene i decu. Farbamo jaja i sve ostalo što je vezano za tradiciju proslavljanja ovog praznika - kaže Kičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online